10 consells per a gaudir de les vacances amb un somriure saludable

Alerta, a l’estiu augmenta el risc de càries i hipersensibilitat dental

La calor, les begudes i els aliments ensucrats i els canvis d’hàbits són els principals causants de l’increment de càries i hipersensibilitat dental a l’estiu. Aquí uns consells per evitar que les vacances es tornin un maldecap per a la teva boca.

A les vacances i amb el bon temps són habituals els canvis d’horaris i d’hàbits. El fet de menjar fora de casa amb més freqüència i els viatges, poden comportar l’oblit de la higiene bucodental diària.

L’acumulació de placa, sumat a que, amb la calor, consumim més begudes i aliments ensucrats, el risc de patir càries augmenta considerablement.

Els canvis de temperatura, els refrescos ensucrats, les cerveses, el vi i les begudes isotòniques contenen àcids que poden malmetre l’esmalt dental, el desmineralitza i debilita, produint hipersensibilitat dental.

I les altes temperatures fomenten l’aparició de boqueres, aftes bucals, gingivitis i sequedat bucal acompanyada d’halitosi (mal alè).

És per això que des del Centre Dental M. Castellsagué recomanem anar al dentista abans de marxar de vacances per assegurar-nos de que tot està correcte i evitar a la mesura del possible “sorpreses” durant les vacances, ser constants amb la higiene bucodental diària durant l’estiu i seguir uns senzills consells que aquí es presenten.

No marxar de vacances sense fer una breu revisió

1. ANAR AL DENTISTA ABANS DE MARXAR

Abans de marxar de viatge es recomana anar al dentista per detectar possibles problemes.

Durant les vacances, no oblidar la salut dental

2. SEGUIR UNA CORRECTA HIGIENE BUCODENTAL

Davant els canvis d’horaris i d’hàbits, cal raspallar-se les dents o la pròtesi després de cada àpat, fer servir el raspall de dents adequat i completar la higiene amb fil dental i col·lutori adequat, si cal.

3. PORTAR EL RASPALL DE DENTS A SOBRE salud dental cena amigos verano

A l’estiu amb els viatges i els àpats fora de casa recomanem portar a sobre un kit d’higiene bucal amb un raspall de dents, pasta de dents, fil dental i col·lutori per no descuidar la higiene dental, tot i no estar a casa. No tens kit d’higiene dental? Vine al Centre Dental M. Castellsagué i aconsegueix el teu kit d’higiene dental per a pacients.

4. NO DEIXAR-SE A CASA LES FÈRULES DENTALS QUAN SE SURTI DE VIATGE

 A la maleta no hi pot faltar la fèrula que porta habitualment (si aquest és el seu cas), ja que un període de temps sense posar-se-la pot comportar que no encaixi i deixi de ser efectiva.

5. CONTROLAR EL CONSUM DE BEGUDES ENSUCRADES

Seguir una dieta saludable i equilibrada controlant el consum de begudes ensucrades, carbonatades o alcohòliques.

6. HIDRATAR-SE

Aliments com les verdures, les hortalisses i la fruita juntament amb l’aigua són ideals per mantenir una boca sana, ja que la hidratació ajuda a mantenir el flux adequat de saliva per evitar la sequedat bucal. La poma és ideal per mantenir una bona salut dental.

7. NO FUMAR

8. USAR PROTECTORS BUCALS SI ES PRACTIQUEN ESPORTS DE CONTACTE

Si es realitzen activitats físiques com esports de contacte com la boxa, el bàsquet, l’handbol, etc., és recomanable usar protectors bucals per protegir les dents de fractures o traumatismes bucals. Trobaràs més informació sobre protectors bucals i odontologia esportiva aquí.

9. SI ES PRODUEIX UNA FRACTURA DENTAL

Si es fracturés una dent recomanem mantenir la calma, recollir el fragment de dent, rentar-lo amb sabó sense fregar-lo i guardar-lo en una solució salina. Tot seguit cal anar ràpidament al dentista més proper o, si està prop de Granollers, pot venir a la nostra consulta ja que no tanquem (excepte la setmana del 17 al 21 d’agost). Pot demanar visita o consultar els horaris trucant al 93 870 98 06 o aquí.

 A la tornada, controlar que tot segueixi al seu lloc

10. AL TORNAR DE VACANCES, ANAR A VEURE EL SEU DENTISTA DE CONFIANÇA

Mai està de més fer una revisió per assegurar-nos de que no ha aparegut cap nova patologia. La teva salut bucodental t’ho agrairà.

Etiquetes: , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.