Inici » Tractaments » Implants Dentals » Dents en un dia | Implants dentals | Tractaments | Centre Dental M. Castellsagué

Recuperi el seu somriure amb implants dentals

La implantologia oral ha evolucionat tant que ha permès escurçar el temps entre la cirurgia de col·locació de l’implant i la fixació definitiva de la corona, de tal forma que actualment en casos en els que les condicions són idònies, es pot realitzar en el mateix dia. Recordem que cada pacient és un cas diferent i cal valorar acuradament si és factible o no la seva col·locació.

implant dental

L’implant és només d’una peça?

No. El que anomenem implant dental està format per:

  • 1. L’implant, que es col·loca a l’os.
  • 2. La connexió, que es cargola a l’implant.
  • 3. La corona, que fixem a l’implant gràcies a la connexió.

Segons el mètode de fixació de la Corona, parlem de Corona cargolada o bé de Corona cimentada. La primera la fixem a l’implant mitjançant una cargol al que accedim a través d’una canal i que al final del tractament taparem amb una obturació del mateix color de la corona. I la cimentada es fixa a la connexió mitjançant un ciment.

L’implant dental pot causar rebuig?

Els implants estan fabricats amb titani quirúrgic biocompatible, estable, bioinert, integrable amb l’os i amb tolerància per part dels teixits tous. La possibilitat d’una reacció de rebuig a aquest tipus de material és molt improbable.

Només en casos molt poc freqüents poden sorgir complicacions durant els mesos posteriors a la col·locació de l’implant i sol ser per factors com: infeccions a la zona operada per una mala higiene bucal o una malaltia periodontal, sobrecàrrega de l’implant, alteracions en els processos regeneratius de l’organisme, pacients molt fumadors, estrès… És per això que és molt important que durant l’osteointegració (i durant tot el procés de col·locació d’un implant) el pacient tingui molt en compte les instruccions postoperatòries que li facilitarem.

En què consisteix la col·locació d’un implant?

Abans de la cirurgia, cal fer un estudi diagnòstic. Aquest ens indicarà si és factible o no la seva col·locació. En cas afirmatiu, realitzarem la cirurgia pròpia de col·locació de l’implant. Als aproximadament dos mesos, es comprova l’estabilitat de l’implant amb el Sistema Osstell i es procedeix, si tot és correcte, a la realització de la corona. Durant i després del procés es duen a terme revisions periòdiques per comprovar que tot evoluciona correctament.

Per què se’n diu “dent en un dia”?

Perquè si les condicions físiques són òptimes i s’ha aconseguit una estabilitat primària acceptable (valorable amb el Sistema Osstel), es pot posar una corona provisional sobre l’implant en un mateix dia. Si no es donen aquestes condicions, llavors es recomana esperar un mínim de dos mesos.

Quin és el preu de posar un implant?

El preu d’un implant depèn de la qualitat i fiabilitat del seu material. En el Centre Dental M. Castellsagué treballem amb implants d’última generació i d’alta qualitat fabricats per la marca líder en el món amb més de 60 anys d’experiència abalada per estudis clínics que es poden consultar a www.straumann.es.

Quina diferència hi ha entre les ofertes d’implants a baix cost (o “low cost”) i els nostres implants?

La qualitat, la transparència i la seguretat. En el Centre Dental M. Castellsagué posem a la seva disposició els nostres millors professionals. Estudiem cada cas de forma individualitzada.

25 anys d’experiència en el sector odontològic i més de 1.400 implants col·locats, casos d’èxit i pacients satisfets ens avalen i sols treballem amb els millors proveïdors per garantir un tractament de qualitat.

Si està pensant en posar-se un implant, la nostra recomanació és que s’informi bé dels materials, de les tècniques i dels preus en cada procés. La qualitat té un preu.

Un implant és “per a tota la vida”?

Res es pot afirmar categòricament que és “per tota la vida”. L’èxit i conservació d’un implant depèn de diferents factors com la cura que el pacient tingui amb la seva higiene bucal, si va o no a les revisions periòdiques recomanades pels doctors, si gaudeix d’una bona salut general o de si pateix algun tipus d’accident fora del normal. Cal tenir en compte que el tabac influeix negativament en la preservació dels implants i que és una de les causes de possibles problemes. És per aquest motiu que durant i després del tractament amb implants recomanem no fumar.

Dents en un dia

Especialistes:

Miquel Adrados Gràcia

Odontòleg

Odontòleg especialista en Cirurgia oral i Implantologia

Es caracteritza per la seva delicadesa i minuciositat en treballar intentant que l’experiència del pacient sigui el més agradable possible.

Seguir llegint

Laura García Palma

Odontòloga

Odontòloga general i especialista en Cirurgia oral i Implantologia

Podeu trobar-la també exercint en el CAP Can Borràs de Cardedeu

Seguir llegint