Inici » Tractaments » Odontologia Conservadora » Odontologia preventiva i higiene dental

Odontologia preventiva i higiene dental

L’odontologia preventiva és l’estudi de la boca i els seus sistemes microbiològics i immunològics per prevenir malalties. La prevenció i el diagnòstic precoç són clau per detectar problemes i malalties.

És per això que recomanem realitzar revisions anuals amb els nostres odontòlegs (malgrat no tenir dolor o cap problema aparent) i higienes dentals periòdiques amb les nostres higienistes dentals per a contribuir a una millor salut dental dels nostres pacients.

 Odontologia preventiva i higiene dental

Quins beneficis proporciona una correcta higiene bucal?

Principalment, mantenir les dents i genives sanes evitant infeccions, sagnats, inflamacions o problemes com la càries que, si no es tracta, pot provocar la pèrdua de dents. És important raspallar-se les dents després de cada menjar durant 2 o 3 minuts i complementar la higiene diària amb una higiene dental professional periòdica (es recomana 1 cada 6 mesos o 1 any depenent del cas).

L'ús de col·lutoris després del raspallat és recomanat?

Sí. Esbandir la boca entre uns 30 o 60 segons amb el col·lutori indicat després d’un correcte raspallat, afavoreix un millor acabat de la neteja ja que pot accedir a racons de difícil accés pel raspall.

Dur a terme una correcta higiene bucal diària evita anar al dentista?

No. Encara que a casa es realitzi una correcta higiene diària, s’ha d’anar al dentista una vegada a l’any com a mínim per dur a terme una revisió amb el seu doctor o doctora. També es recomana fer-se higienes dentals periòdiques de la mà de professionals qualificats que realitzen higienes dentals completes i en profunditat aconseguint uns resultats professionals que difícilment s’aconsegueixen a casa. A més, en una higiene dental es poden detectar i preveure problemes de salut bucodental com càries, gingivitis, periodontitis, etc., tot, gràcies a l’experiència i formació de les nostres higienistes.

Per a més informació: contacti’ns o demani’ns hora i li resoldrem els seus dubtes.

Odontologia preventiva i higiene dental per a nens

La prevenció és molt important i encara més si ens referim a la salut bucal dels més petits. En el Centre Dental M. Castellsagué tenim un gran equip d’odontòlegs i d’higienistes preparats per a la detecció de problemes bucals. És important procurar una correcta higiene dental i detectar possibles problemes futurs realitzant revisions periòdiques.

Odontologia preventiva i higiene dental per a nens

Per què és tan important la higiene dental i la prevenció en nens i nenes?

Recordi que la higiene oral es realitza tant per establir uns bons hàbits orals en els infants com per protegir les seves dents de llet. Quan acostumem a l’infant a dur a terme una neteja dental correcte de forma diària, es crea un patró que l’acompanyarà durant la resta de la seva vida. És per això que la figura dels pares i la del dentista són importants per a l’educació en salut dental dels més petits. Més informació aquí: odontopediatria.

A partir de quina edat es poden raspallar les dents?

Quan apareixen les primeres dents ja es pot utilitzar el raspall de dents infantil però sense pasta dentifrícia. A l’edat dels 2 anys aproximadament, quan ja tenen totes les dents, ja poden començar a usar el raspall infantil (amb capçal petit i filaments suaus) i una petita quantitat de pasta dentifrícia infantil i amb supervisió d’un adult. Amb l’ajuda d’un adult, el petit anirà adquirint els bons hàbits d’higiene bucodental que contribuiran a una millor salut i a prevenir de problemes com la càries.

Qualsevol pasta dentifrícia és apta per a nens?

No. Ha de ser pasta dentifrícia infantil, que contingui una concentració diferent de fluor que la de l’adult. La quantitat de pasta a utilitzar és l’equivalent a la grandària d’un pèsol.
L’ús de pastes dentals fluoritzades és la millor manera de prevenir les càries. Una vegada que el teu nen hagi après a esbandir-se (aproximadament als 5 anys), és indispensable realitzar el raspallat amb pasta per a la seva edat, sent convenient iniciar amb pasta d’adult als 12 anys.
Consulti al dentista del seu fill sobre la necessitat d’aplicar fluorurs tòpics d’acord al risc de càries.

A partir de quina edat es pot començar a realitzar una higiene dental professional?

Les higienes dentals amb ultrasons es poden fer a partir de tenir les dents definitives (a partir dels 13 o 14 anys). Si cal una higiene dental professional quan hi ha dents de llet, cal consultar-ho amb l’odontòleg i, si es pot, es realitza de forma manual (sense ultrasons). Per a més informació, contacti amb nosaltres online o trucant al 93 870 98 06.

Especialistes:

Marta Fuentes González

Auxiliar i higienista dental

Més de 15 anys d’experiència en el Centre Dental M. Castellsagué com a auxiliar de clínica dental i higienista dental.

Seguir llegint

Sandra Carrasquero Bocho

Auxiliar i higienista dental

Auxiliar de clínica i higienista dental en el Centre Dental M. Castellsagué des del 2009.

Seguir llegint

Eva Jofré Puigcorbé

Auxiliar i higienista dental

25 anys d’experiència com a auxiliar de clínica dental i higienista dental en el Centre Dental M. Castellsagué.

Seguir llegint