Inici » Tractaments » Ortodoncia » Ortodòncia infantil - Centre Dental Castellsagué

Si existeix un problema, cal solucionar-ho el més aviat possible

Hi ha males oclusions dentals el principal problema de les quals no són les dents sinó els ossos. Si ens esperem i el seu fill finalitza el creixement, l’única solució serà operar. Si pel contrari detectem el problema a temps, un simple aparell pot redirigir el creixement del seu fill solucionant el problema de base i, per tant, el problema dental. Millor prevenir que guarir. Per això comptem amb l’ortodòncia infantil.

A partir de quina edat haig de portar al meu fill a revisió d’ortodòncia?

Quan erupcionin les primeres dents es recomana una visita amb la nostra Odontopediatra, ella valorarà si el vostre fill necessita una visita amb la nostra Ortodoncista. Així podem detectar a temps possibles problemes que es poden desenvolupar, La nostra experta ortodoncista li dirà llavors si és necessària una visita anual o si el seu fill pot esperar al final del recanvi dental per realitzar la següent revisió. Demani hora sense compromís aquí.

Quins problemes poden corregir-se i a quina edat s’han de corregir?

Els principals problemes que han de corregir-se de ben petits són:

  • Paladar ogival (paladar estret): als 6 anys. Es pot corregir mitjançant un aparell fix d’expansió en el paladar.
  • Prognatisme mandibular (excés de creixement de la mandibula): als 6 anys i mitjançant un aparell fix en el paladar combinat amb un aparell extraïble d’ús nocturn.
  • Retrusió mandibular (creixement mandibular disminuït): dels 9 als 12 anys aprofitant un pic de creixement del nen i mitjançant un aparell de treure i posar.
  • Mossegada oberta (sovint causada per un xumet o hàbit de dit): als 6 anys mitjançant eliminació de l’hàbit la mossegada es tanca sola. Més davant dels 8 als 12 mitjançant un aparell de posar i treure.
  • Sobremossegada (mossegada profunda): a partir dels 6 anys i mitjançant un aparell de treure i posar.

Quantes hores haurà de portar l’aparell?

En nens petits intentarem que l’aparell sigui fix per fer el tractament el més còmode possible. Si això no és necessari es valorarà quantes hores ha de portar l’aparell mòbil depenent de la severitat del cas. Sempre intentarem adaptar-nos al ritme de vida del pacient.

Aparell d’expansió amovible
aparato-de-expansion-removible

Disjuntor
disjuntor

Especialista:

Núria Canals Masllorens

Auxiliar

Auxiliar en el Centre Dental M. Castellsagué des del 2007.

Seguir llegint