Mandíbules retruïdes: causes i tractaments

Iniciem un capítol nou dedicat a les mandíbules retruïdes, aquelles boques en què la mandíbula inferior està més cap endarrere. Aquestes mandíbules tenen un origen molt concret, que et comentarem en aquest article.

Per altra banda, també t’explicarem els tractaments que, per sort, han evolucionat molt en els darrers temps.

Els orígens de les mandíbules retruïdes

En aquest tipus de mandíbules, la causa principal la trobem en els següents factors:

  • Orígens genètics: probablement heretat d’algú de la família
  • La respiració oral: la necessitat de tenir la boca oberta per respirar fa que el creixement es produeixi de manera vertical i la mandíbula quedi retruïda
  • Hàbits: llepar-se el dit o l’ús prolongat del xumet poden frenar el creixement de la mandíbula

Quins són els beneficis de corregir les mandíbules retruïdes?

Si tens algun infant que es troba en aquest cas, avui et volem explicar els beneficis i avantatges d’iniciar un tractament per equilibrar la mandíbula retruïda:

  • Es millora la respiració, ja que s’obre el pas de l’aire
  • Fa que es ronqui menys
  • S’aconsegueix una oclusió correcte i es poden fer moviments masticatoris funcionals
  • Les incisives superior queden protegides, ja no tenen perill de fractura
  • I, sobretot, el benefici estètic és immens

Per sort comptem amb una tecnologia que ha avançat molt en els darrers anys i ens permet avançar la mandíbula de manera còmode i eficaç.

Però molt important!!! Només es pot fer quan el nen o la nena està en creixement.

Les solucions per a les mandíbules retruïdes

Com t’explicàvem, les tecnologies que s’han introduït en els darrers anys han fet molt fàcil que avui es puguin tractar les mandíbules retruïdes de manera CÒMODA.

I per què parlem de comoditat com a principal avantatge dels nous tractaments per avançar la mandíbula?

Mandíbules retruïdes: causes i tractaments 0

Si observes les imatges, a les dues primeres es pot observar com eren abans els aparells per a treballar l’avanç mandibular. Els infants que portaven aquest tipus de mecanismes eren vertaders “sants” per la incomoditat que suposava.

Avui en dia, la diferència és abismal. I aquí hem d’agrair la tecnologia d’invisalign que ha introduït un sistema còmode, que permet la parla sense cap tipus de dificultat i, pràcticament els nens i les nenes que fan aquest tractament, ni s’enteren.

Quan fer l’avanç mandibular?

Per acabar, volem parlar del moment ideal per a fer el tractament d’avanç mandibular. És molt important que es faci quan el petit o petita estigui en creixement. Per aquest motiu, fem radiografies de la mà i de les vèrtebres i podem saber quin és el millor moment.

No sempre coincideix que el millor moment és quan es pot fer perquè, per exemple, pot passar que estiguin caient les dents. Per això cada cas serà individualitzat.

No t’oblidis de compartir-nos tots els dubtes que et puguin sortir.

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.