Inici » Tractaments » La salut dental dels més petits - Odontopediatria

La cura dental dels més petits

La odontopediatria (o odontologia pediàtrica) és l’especialitat de l’odontologia que es dedica a la prevenció de possibles anomalies en la salut dental infantil dels nostres pacients més joves (nens i nenes fins als 12 anys) i, si escau, del tractament d’elles coordinadament amb altres metges i especialistes com poden ser logopedes.

Cuidar de la salut dental dels més petits de la casa és una de les nostres principals comeses. Ens preocupa el seu benestar bucodental i per això en el Centre Dental M. Castellsagué disposem d’un gran equip de professionals que s’encarregaran de solucionar els problemes dentals dels més petits, amb l’ús de tècniques de conducta per alleujar les possibles pors o nervis que puguin tenir els nens i nenes. La nostra missió és cuidar de la salut dental dels nens i nenes amb el millor tracte possible perquè se sentin “com a casa” en la mesura del possible.

A causa de l’augment de casos de nens amb càries, les revisions periòdiques són encara més importants.

Odontopediatria 0

A quina edat es recomana començar a portar un nen al dentista?

És recomanable visitar als nens a partir dels 2 anys, que és quan acostumen a tenir totes les dents de llet.

Quin és l'objectiu de la visita?

La prevenció i detecció de possibles càries o malformacions i la informació sobre bons hàbits per fomentar el bon desenvolupament de les dents i per a una correcta higiene bucal. La prevenció a temps i l’educació és la clau per gaudir d’una bona salut dental des de ben petits. També és bo que vingui per a familiaritzar-se amb el dentista i aclarir dubtes.

És important cuidar les dents de llet?

Sí. Les dents de llet són les encarregades de la masticació, la pronunciació de les primeres paraules i de marcar el camí a les dents definitives que sortiran a posteriori. Si les dents de llet no es cuiden degudament poden originar-se problemes com per exemple la càries que pot causar dolor i inflamació la qual pot arribar a les dents permanents. Existeix la càries “de biberó” que pot originar-se per un excés de permanència del biberó a la boca del nen, sobretot a la nit, sense realitzar un raspallat posterior, ja sigui amb llet materna o artificial o de líquids amb alt contingut de sucres. Aquest tipus de càries apareix en edats molt joves i és molt perjudicial, per això aconsellem la visita al dentista.

Què fer si un nen perd una dent de llet prematurament?

Sol·licitar visita amb el dentista. Depenent del cas pot ser que requereixi la col·locació d’un mantenidor d’espai per preservar l’espai que en un futur ocuparà la dent definitiva i evitar, al mateix temps, un moviment indesitjat dels molars.

Especialistes:

Cristina Requena Martínez

Odontopediatra

Odontòloga especialista en odontopediatría.

Ha estudiat el Màster d’ Odontopediatría Integral en la Universitat Internacional de Catalunya, on ara és professora.
Aconsegueix que el nen percebi la nostra consulta com un lloc segur.

Seguir llegint