Inici » Tractaments » Odontologia Conservadora » Endodòncia - Centre Dental Castellsagué

Deixi de patir

L’endodòncia és un tractament per a la rehabilitació d’una dent amb la finalitat de conservar-la evitant l’extracció. Usa la tècnica que s’aplica pel que comunament es diu “matar el nervi”, és a dir, extreure la polpa dental o paquet vasculo-nerviós de la dent respectant al màxim possible l’estructura dentària.

Endodòncia

En què consisteix una endodòncia?

El procés habitual consisteix en, un cop estudiat el cas per l’especialista, aplicar anestèsia local (si es tracta d’una pulpitis irreversible), aïllar la zona a tractar, preparar la dent realitzant-li una petita obertura, prendre mida de la profunditat de la cavitat polpar, realitzar la neteja i la conformació del conducte per on passa el nervi, col·locar un material resistent que ocupa l’espai on abans hi havia el nervi reforçant l’estructura de la dent i finalment cobrir la dent amb una obturació provisional per evitar que hi entrin bacteris. Al cap d’uns 10 dies, es realitza l’obturació final o reconstrucció de la peça.

M’acabo de fer una endodòncia, què he de tenir en compte?

S’ha de ser conscient de que un cop realitzada l’endodòncia, pot sentir-se un lleu dolor que anirà disminuint, fins a desaparèixer, als dos o tres dies posteriors a la intervenció (depenent de cada cas). Si el dolor perdurés, recomanem contactar amb el centre dental.
També s’ha de tenir en compte que després de l’endodòncia és necessària la reconstrucció o obturació final de la dent, així que recomanem no deixar el tractament a mitges. També aconsellem protegir-la amb una incrustació o corona.

Quan cal fer una endodòncia?

Cada cas s’ha de valorar individualment, però en general, cal extreure el nervi quan hi ha dolor intens al contacte amb l’escalfor o el fred o de forma espontània. També, quan hi ha una infecció activa a la polpa dentaria o be quan el nervi ja s’hagi necrosat. També es recomana fer una endodòncia en una càries profunda que ha acabat invadint al nervi, encara que no hagi presentat símptomes anteriorment.
Un traumatisme que pot afectar el nervi, una inflamació del nervi en dents reconstruïdes diverses vegades o una malaltia periodontal associada són alguns dels casos que poden requerir l’endodòncia d’una dent. Sempre intentem conservar la dent el màxim de temps possible evitant, per tant la seva extracció. Aquest tractament pot salvar la seva dent. Si pateix dolor, aconsellem que acudeixi al seu dentista. En el Centre Dental M. Castellsagué, li valorarem i aconsellarem el que és millor per a vostè.

Una reendodòncia és tornar a matar el nervi?

No. Una reendodòncia és la substitució dels materials col·locats dins la dent en l’endodòncia i que per una infecció, dèficit d’obturació dels conductes o una altra anomalia, calen ser substituïts per uns de nous.

Algun dubte més?

Demani hora sense compromís trucant al 93 870 98 06 o online i el nostre equip estudiarà el seu cas.

Especialista:

Jorge Ferrer Llovera

Endodoncista

Odontòleg especialista en endodòncia
Amb més de 20 anys d’experiència.

Seguir llegint