Inici » Tractaments » Odontologia conservadora | Tractaments | Centre Dental M. Castellsagué

Protegeixi el seu somriure

L’odontologia conservadora consisteix en utilitzar totes les tècniques que tenim a l ‘abast per conservar la dent i evitar-ne l’extracció. Les obturacions per càries, reconstruccions, endodòncia, etc., són alguns dels tractaments que comprèn l’odontologia conservadora.
També formen part d’aquesta l’anomenada Odontologia Preventiva que inclou tot el que tenim a mà per prevenir les malalties dentals en revisions, higienes dentals, fluoritzacions, etc.

Odontología consevadora

Què és la càries i per què es produeix?

És una malaltia bacteriana que destrueix les dents. Es produeix per l’acumulació de placa bacteriana a la boca generant àcids que disminueixen el pH intraoral desprotegint l’esmalt i causant la seva desmineralització.

Una càries sense tractar pot provocar conseqüències més greus?

Sí. Si aquesta càries no és tractada i segueix evolucionant pot arribar a afectar al nervi (o polpa dental) causant fort dolor per la inflamació del nervi. Arribat a aquest punt, caldrà la realització d’una endodòncia, per intentar salvar la dent.
Una infecció i inflamació de la polpa pot portar a la infecció dels teixits que envolten la dent causant periodontitis.

També pot ocasionar el trencament de la dent requerint la seva restauració o, depenent de la gravetat de la fractura, fins i tot pot necessitar la seva extracció.

Així que, encara que a simple vista una càries pugui semblar “inofensiva”, si no es detecta a temps o no es tracta, pot comportar complicacions agreujant la salut bucodental. Una correcta higiene bucal, revisions periòdiques al dentista i un diagnòstic a temps, són mesures molt efectives per evitar el càries i les seves complicacions.

Si estic embarassada tinc major risc de patir càries?

Sí. La debilitació de l’esmalt pels vòmits i nàusees, un canvi en la secreció i composició de la saliva, el descuit en els hàbits d’higiene oral o la presa de més aliments ensucrats dels habituals, exposa a les dents a un major risc de patir càries.

Els nens, com han de rentar-se les dents?

Quan apareixen les primeres dents ja es pot utilitzar raspall de dents, però sense pasta de dents. A l’edat dels 2 anys aproximadament, quan ja tenen totes les dents, poden començar a utilitzar el raspall de dents infantil (amb capçal petit i filaments suaus) i una petita quantitat de pasta dentifrícia infantil i amb supervisió d’un adult. Amb l’ajuda d’un adult, el petit anirà adquirint els bons hàbits d’higiene bucodental que contribuiran a una millor salut i a prevenir problemes com la càries.

Altres tractaments conservadors:

La col·locació de fèrules de descàrrega per a pacients amb bruxisme és una de les tècniques conservadores ja que el que es busca és preservar la dent del desgast excessiu produït pel refregament i apretament excessiu entre les dents.

Especialistes:

Laura García Palma

Odontòloga

Odontòloga general i especialista en Cirurgia oral i Implantologia

Podeu trobar-la també exercint en el CAP Can Borràs de Cardedeu

Seguir llegint

Anna Jofré Puigcorbé

Odontòloga

Odontòloga general i especialista en Pròtesi i Estètica dental.
Destaca pel seu sentit artístic en realitzar caretes de composite. Aconsegueix somriures estètics, naturals i sans, tots els seus pacients estan feliços amb el resultat.

Seguir llegint