Inici » Tractaments » Odontologia Conservadora » Cirurgia Oral - Centre Dental Castellsagué

Està en bones mans

La cirurgia oral (o bucal) és l’especialitat que es dedica al diagnòstic i tractament quirúrgic de les malalties que afecten a les peces dentals, els ossos maxil·lars i els teixits tous de la cavitat oral i que requereixen una intervenció quirúrgica.

Els tipus d’intervencions quirúrgiques més comuns són: la cirurgia del cordal o cirurgia dels queixals del seny, les extraccions dentàries complexes, la cirurgia preprotètica (cirurgia prèvia a la pròtesi), la cirurgia dels frens, l’extracció de quists i tumors benignes i la cirurgia periapical.

Al Centre Dental M. Castellsagué comptem amb els nostres millors professionals per aplicar les tècniques més avançades en cirurgia oral.

Cirugia oral

En quins casos es recomana l’extracció dels queixals del seny?

En el cas d’haver-hi manca d’espai a la mandíbula que dificulta una correcta erupció del mateix queixal, l’orientació anòmala del queixal que pot causar danys en les dents veïnes o provocar apinyaments dentaris o també en casos d’inflamació a la geniva per una erupció incompleta del queixal del seny.

Què és una extracció dentària complexa?

Són extraccions que requereixen cirurgia ja que poden comportar complicacions com en el cas de que la dent estigui totalment destruïda i només quedi l’arrel dins de l’os o en pacients amb malalties sistèmiques rellevants, que han rebut radioteràpia, amb trastorns de la coagulació de la sang, etc. Els nostres professionals valoren cada cas individualment.

Què és la cirurgia preprotètica?

Són intervencions quirúrgiques que es realitzen quan cal retocar la geniva o l’os maxil·lar o mandibular per tal d’aconseguir una millor adaptació d’una pròtesi.

Un altre tipus de cirurgia preprotètica és la regeneració òssia, que serà necessària quan no disposem de suficient massa òssia per col·locar un implant.

També hi ha cirurgia oral infantil?

Sí. Hi ha nens i nenes que pateixen problemes amb els frens que els comporten patologies de la parla, malposició o mobilització de dents i que poden necessitar cirurgia de frens per evitar problemes més greus de malposició dental i alteracions de la fonació. Consisteix en petites intervencions quirúrgiques amb anestèsia local de molt curta durada.

Especialistes:

Miquel Adrados Gràcia

Odontòleg

Odontòleg especialista en Cirurgia oral i Implantologia
Es caracteritza per la seva delicadesa i minuciositat en treballar intentant que l’experiència del pacient sigui el més agradable possible.

Seguir llegint

Laura García Palma

Odontòloga

Odontòloga general i especialista en Cirurgia oral i Implantologia

Podeu trobar-la també exercint en el CAP Can Borràs de Cardedeu

Seguir llegint