Inici » Tractaments » Odontologia esportiva | Tractaments | Centre Dental M. Castellsagué

La salut dental i l’esport

L’odontologia esportiva és l’especialitat odontològica que s’encarrega de la prevenció, avaluació i tractament de lesions ocorregudes durant l’activitat esportiva que afecten a la salut bucodental. També s’encarrega de mantenir un estat bucal òptim per tal de tenir un bon rendiment esportiu.

En l’odontologia esportiva es tracta la pèrdua total o parcial de les dents i les possibles lesions de l’os produïdes per un impacte durant la pràctica d’un esport. I, per evitar i/o disminuir aquests traumatismes que afecten a les dents, llengua i genives, recomanem l’ús de fèrules de protecció personalitzades en la pràctica d’esports de contacte com el waterpolo, el futbol, l’esquí…

Odontologia Esportiva

Quins temes aborda l'odontologia esportiva?

Els protectors maxil·lars, la configuració de la boca i la higiene bucodental.

Una càries pot repercutir en el nostre rendiment esportiu?

Sí. Els bacteris que provoquen càries i altres malalties com les periodontals (que afecten a les genives, etc.) poden passar al torrent sanguini dipositant-se en els músculs i articulacions podent causar inflamacions de tipus articular i fatiga muscular.

Una mala col·locació de les dents pot provocar mal d'esquena?

Una mala oclusió deguda a una mala posició de les dents pot causar dolors musculars i articulars en coll i esquena i fins i tot alteracions en l’equilibri.

Especialistes:

Laura García Palma

Odontòloga

Col. 4465 pel COEC

Odontòloga col·laboradora en el Centre Dental M. Castellsagué.

Laura García Palma

Anna Jofré Puigcorbé

Odontòloga

Col. 5708 pel COEC

25 anys d’experiència en el Centre Dental M. Castellsagué com a auxiliar, higienista dental i posteriorment col·laborant com a odontòloga.

Anna Jofré Puigcorbé