Inici » Tractaments » Odontologia Conservadora » Periodòncia - Centre Dental Castellsagué

Protegeixi les seves genives

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia encarregada d’estudiar la prevenció, realitzar el diagnòstic i dur a terme el tractament de les malalties i condicions que afecten als teixits que suporten els òrgans dentaris (genives, lligament periodontal, ciment radicular i os alveolar). Procura pel manteniment de la salut, la funció i l’estètica de les dents i teixits que els acompanyen.

La gingivitis és la inflamació, envermelliment i sagnat espontani de les genives causat per la placa bacteriana. De vegades va acompanyada d’halitosi.

La periodontitis és l’acumulació de placa bacteriana i càlcul en forma de bosses provocant pèrdua d’os i de les fibres subjetores de les dents.

És important dur a terme una correcta i constant higiene dental i visitar el dentista periòdicament per prevenir problemes com aquests i evitar conseqüències tan greus com la pèrdua de les dents.

Periodòncia infografia

Què provoca l'halitosi i com la puc combatre?

L’halitosi o mal alè s’origina principalment per l’acumulació de placa bacteriana a la llengua, a la saliva i/o per l’acumulació de restes d’aliments, de sang o de mucosa entre les dents. També per tenir càries, fumar, portar una incorrecta higiene bucal o per tenir problemes periodontals.

Gels, col·lutoris bucals, netejadors linguals, etc., però també remeis com beure aigua i infusions, poden ajudar a combatre el mal alè.

Quins són els símptomes d'una malaltia en la geniva?

Sagnat de les genives, pus, alteració del gust, halitosi, dolor, irritació i retracció de les genives, mobilitat anormal de les dents, etc., són signes que ens poden alertar. Si vostè els detecta, la nostra recomanació és que acudeixi al dentista perquè confirmi el diagnòstic i planegi el tractament en cas de ser necessari.

Què pot provocar la malaltia de les genives?

L’acumulació d’abundant placa bacteriana a la superfície de les dents i a les genives. Per tant, fer-se revisions periòdiques amb el seu odontòleg de confiança i controlar la placa bacteriana és el millor escut contra aquest tipus de malalties periodontals.

Una malaltia periodontal pot alertar d'una altra afecció greu?

Sí. Butllofes, úlceres o fins i tot el canvi de color de les genives poden alertar-nos de malalties tan greus com el càncer. És per això que és molt important acudir al periodoncista en notar problemes en les genives per detectar possibles símptomes.

Pateixo diabetis i problemes de cor, una malaltia en les genives pot ser encara més perjudicial en casos com el meu?

Sí. Les malalties periodontals són molt perjudicials en pacients amb malalties cardíaques, circulatòries, diabetis, etc. També ho són en embarassades i pacients amb les defenses baixes.

Creu que pot estar patint una malaltia en les genives?

Si té molèsties o creu que pot patir alguna malaltia en la geniva, li recomanem que demani hora aquí.

Periodòncia

Especialista:

Miquel Adrados Gràcia

Odontòleg

Odontòleg especialista en Cirurgia oral i Implantologia

Es caracteritza per la seva delicadesa i minuciositat en treballar intentant que l’experiència del pacient sigui el més agradable possible.

Seguir llegint