dia mundial higiene mans

La higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura

5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de les Mans

El proper dijous 5 de maig els centres sanitaris celebrarem el Dia Mundial de la Higiene de les Mans. Aquesta iniciativa està promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i consisteix en fomentar la correcta higiene de les mans per evitar infeccions.

La campanya té l’objectiu de conscienciar i implicar als professionals sanitaris, directors i gerents dels centres sanitaris en prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS). A més, l’OMS vol estendre aquesta implicació també als pacients.

Enguany, el lema és: “Mira les teves mans: la higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura”. D’aquesta manera, l’OMS destaca l’atenció en la millora de la higiene de les mans en tots els serveis quirúrgics durant tot el procés assistencial. Aquest, inclou des de les plantes de cirurgia i quiròfans fins als serveis de cirurgia ambulatòria.

Alcem les mans per una bona higiene

En el Centre Dental M. Castellsagué, com cada any, ens sumem a la iniciativa del Departament de Salut i la OMS. Aquí una fotografia mostrant el nostre recolzament a aquesta iniciativa:

dia mundial higiene mans
Equip del Centre Dental M. Castellsagué amb les mans aixecades de forma simbòlica

 

Descarrega’t de forma gratuïta aquí les recomanacions de la OMS sobre com procurar una bona higiene de les mans com a pacient:

PDF com netejar-se bé les mans

PDF 2 com desinfectar-se bé les mans

Més informació sobre com mantenir una bona higiene de les mans aquí:

Organització Mundial de la Salut (OMS)
Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Seguridad del Paciente
Departament de Salut. Seguretat dels Pacients

Centre Dental M. Castellsagué, carrer Sant Jaume 43 Baixos, Granollers (8401). 93 870 98 06 info@centredentalcastellsague.cat

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.