Inici » Tractaments » Protesis Dentals » Pròteis dental parcial amovible | Pròtesis dentals | Tractaments | Centre Dental M. Castellsagué

Llibertat per a somriure

La pròtesi dental parcial amovible (o dentadura parcial) és el tractament adequat per a aquells pacients que tenen pèrdua de diverses dents i prefereixen una pròtesi que els permeti la llibertat de poder-se-la treure i posar per descansar o per netejar-la. És important que, quan hi ha pèrdua de dents, se substitueixin amb pròtesis o implants per evitar el desplaçament dels altres en trobar buit i per recuperar les funcions mastegadores completes. L’objectiu de les tècniques protèsiques és la preservació perllongada de la salut de totes les estructures dentals.

Protesi dental parcial amovible

De quin material està feta la pròtesi?

Una pròtesi dental parcial amovible es compon de resina que simula les genives, de metall pels ganxos i part de l’estructura i resina o ceràmica per donar un aspecte més natural a les dents de la pròtesi.

Serà difícil menjar amb la pròtesi ?

Al reemplaçar les dents perdudes per unes de noves, millorarà la seva qualitat de vida i farà de l’àpat una experiència més agradable. A l’inici d’estrenar la dentadura requerirà un procés d’adaptació. Recomanem començar menjant aliments tous tallats en trossos petits, mastegar amb tots dos costats de la boca per equilibrar la pressió i evitar els aliments extremadament enganxosos o durs.

Perjudicarà la meva forma de parlar?

No, al contrari. Si amb la falta de dents la parla es dificulta, amb la substitució d’aquests amb una pròtesi l’ajudarà a recuperar la parla. En estrenar la pròtesi, apreciarà lleus canvis en parlar que, a mesura que es vagi adaptant a la mateixa, milloraran.

Haig de cuidar la meva pròtesi?

Sí. Una pròtesi requereix unes cures molt rigoroses i constants, la qual cosa ajudarà a perllongar la seva vida útil. Alguns dels nostres consells són:

  • Mantenir una higiene de la pròtesi diària. Després de cada menjar ha de raspallar les seves dents amb extrema atenció, especialment els que porten els retenidors metàl·lics. Després raspalli la mateixa amb els raspalls especials d’higiene de pròtesi i renti-la amb aigua.
  • Manipular-la amb cura.
  • Treure-se-la per dormir a la nit, ja que així es recupera la mucosa de la pressió que ha rebut durant el dia.

Les dentadures amb el temps es van desajustant a causa dels canvis fisiològics i a l’augment o pèrdua de pes de la persona provocant úlceres i molèsties generals en la boca. Amb una senzilla visita de control anual és suficient per valorar si requereix ajustar-se de nou per assegurar una bona adaptació.

És el millor tractament per substituir una o diverses dents perdudes?

No. Sempre que sigui possible, aconsellem la pròtesi fixa amb implants, ja que amb aquesta preservem l’os que hi ha entre les dents perdudes. La pròtesi amovible, al recolzar-se sobre la mucosa i l’os que hi ha sota, pot provocar una reabsorció lenta però constant d’aquest que a la llarga, produeix una situació de falta d’estabilitat i inseguretat per falta de subjecció.
Amb els implants, preservem l’os, afavorim una bona funcionalitat mastegadora, una estabilitat dels teixits circumdants, a més de proporcionar una gran comoditat i independència al no obligar-nos a estar pendents de treure i posar la pròtesi amovible per a la seva neteja.

Més dubtes sobre les pròtesis parcials amovibles?

Si ha perdut una o diverses dents i té dubtes sobre quin tractament pot ser el més indicat per a vostè, demani’ns hora online sense compromís i estudiarem el seu cas per oferir-li una solució individualitzada.

cepillo-prótesis

Especialistes:

Miquel Castellsagué Piqué

Metge Estomatòleg, Odontòleg i Implantòleg

Col. 1557 pel COEC
Col. 20395 pel COMB

Fundador del Centre Dental M. Castellsagué. Metge estomatòleg i odontòleg amb més de 25 anys d’experiència.

Miquel Castellsagué Piqué

Laura García Palma

Odontòloga

Col. 4465 pel COEC

Odontòloga col·laboradora en el Centre Dental M. Castellsagué.

Laura García Palma

Anna Jofré Puigcorbé

Odontòloga

Col. 5708 pel COEC

25 anys d’experiència en el Centre Dental M. Castellsagué com a auxiliar, higienista dental i posteriorment col·laborant com a odontòloga.

Anna Jofré Puigcorbé

Relacionat:

  • Nothing found.