Inici » Tractaments » Odontogeriatria | Tractaments | Centre Dental M. Castellsagué

Tenim cura dels més grans

L’odontogeriatria és l’atenció de la salut dental dedicada a persones majors de 65 anys i a persones de qualsevol edat però amb un estat físic deteriorat per processos degeneratius i malalties que s’associen amb persones de la tercera edat.

En el Centre Dental M. Castellsagué tenim un gran respecte cap a la gent gran, per això tenim molt en compte el seu benestar i comptem amb professionals que cuiden el tracte i que saben adaptar-se a cada pacient en cada etapa de la seva vida. Atenció personalitzada i la sensibilitat cap a les persones més grans, fan del Centre Dental M. Castellsagué el centre dental ideal per a la gent que més estimes.

Les necessitats odontològiques dels més grans han anat canviant com també la seva manera de socialitzar-se i de viure, a l’igual que el tipus d’estat de salut que tenen diferents persones arribada aquesta edat. Per això, en el Centre Dental M. Castellsagué ens adaptem a cada cas i oferim el nostre millor servei odontològic per a la satisfacció dels nostres pacients més grans.

Extraccions, pròtesis o implants, són alguns dels tractaments realitzats en el nostre centre dental. Ens posem al lloc de cada pacient per oferir la solució odontològica més idònia a cada cas i sempre pensant en el benestar bucodental del pacient.

Odontogeriatría

La boca amb els anys canvia?

Sí. El pas dels anys influeix també en els teixits orals i les estructures bucodentals. Es produeixen canvis en la forma de les dents degudes al desgast, en les genives que es retrauen deixant a la vista el coll de la dent, en el color de l’esmalt que es torna més translúcid i en la superfície de la dent on les fissures es van accentuant.

Si em falta una dent i no la reemplaço, puc tenir conseqüències negatives?

Sí. Si es perd una peça dental i no es reemplaça, les dents dels costats poden canviar de posició desplaçant-se i afectar negativament a la forma de tancar la boca modificant la mossegada. Això pot derivar en càries, malalties periodontals i problemes d’oclusió (mossegada). La pèrdua de peces dentals també pot ocasionar canvis estètics: per exemple, aparèixer les famoses arrugues al llavi col·loquialment anomenadoes “codi de barres”, la barbeta es pot moure cap endavant, la boca pot perdre la seva forma i aparèixer arrugues i bosses laterals i s’observa afinament dels llavis.

Quines solucions odontològiques tinc si em falta una dent?

Hi ha diferents solucions per substituir una dent perduda. Depenent del nombre de dents perdudes, la posició d’aquestes, l’estat de salut de les dents que queden i de l’os i d’altres factors, es pot optar per un pont fixe, una pròtesi parcial amovible, una pròtesi dental completa, un implant, una pròtesi sobre implants, etc. Si ha perdut una o diverses dents, demani’ns hora online i estudiarem el seu cas i li oferirem una solució individualitzada.

Les dentadures postisses (pròtesis dentals) requereixen cures?

Sí. Tot i tractar-se de dents “artificials”, és necessària la realització d’una correcta higiene de la dentadura de forma diària com si es tractés de la dentadura natural. Les dentadures amb el pas del temps es van desajustant degut als canvis fisiològics i l’augment o pèrdua de pes de la persona provocant úlceres i molèsties generals a la boca. Amb una senzilla visita de control anual és suficient per valorar si requereix ajustar-la correctament i assegurar una bona adaptació.

Pèrdua d’una dent
Pèrdua d’una dent

Especialistes:

Miquel Castellsagué Piqué

Metge Estomatòleg, Odontòleg i Implantòleg

Col. 1557 pel COEC
Col. 20395 pel COMB

Fundador del Centre Dental M. Castellsagué. Metge estomatòleg i odontòleg amb més de 25 anys d’experiència.

Miquel Castellsagué Piqué

Laura García Palma

Odontòloga

Col. 4465 pel COEC

Odontòloga col·laboradora en el Centre Dental M. Castellsagué.

Laura García Palma

Anna Jofré Puigcorbé

Odontòloga

Col. 5708 pel COEC

25 anys d’experiència en el Centre Dental M. Castellsagué com a auxiliar, higienista dental i posteriorment col·laborant com a odontòloga.

Anna Jofré Puigcorbé