Xumar-se el dit té majors conseqüències en la salut bucal que el xumet?

“Xumar-se el dit pot comportar pitjors conseqüències que el xumet”, segons la Sociedad Española de Odontopediatría (SEOP)

La SEOP exposa que, tot i que succionar el dit sembli millor que xuclar el xumet perquè és un acte més natural, en realitat pot resultar ser més perillós.

3 motius pels quals la succió digital pot ser més perillós que xuclar un xumet:

Higiene

Els experts de la SEOP indiquen que un motiu és que els xumets i les tetines són més fàcils de netejar i esterilitzar que no pas les mans dels nens i nenes les quals estan en contacte constant amb agents contaminants.

Duresa

El segon motiu és que la superfície dels dits és molt més dura que la de les tetines (que són de làtex o silicona) i incrementa el risc de lesionar la mucosa bucal (esgarrapades, infeccions…) i el dit (callositats, úlceres, maceració de la pell, ferides locals…).

Més malformacions i maloclusions dentals

Xumar-se el dit té majors conseqüències en la salut bucal que el xumet? 0I el tercer motiu és que, mentre que usar el xumet pot desenvolupar mossegada creuada posterior, succionar-se el dit pot, a més, provocar mossegada oberta o fins i tot “paladar gòtic”. Aquesta deformació consisteix en l’elevació excessiva de la forma còncava del paladar juntament amb l’afinament de l’arcada maxil·lar. Dificulta la masticació, la deglució dels aliments i pot repercutir negativament en el desenvolupament de la parla i de la pronunciació.

Cal dir que la SEOP també adverteix que el xumet pot causar conseqüències negatives a la salut bucodental si no es retira abans dels 3 anys (valorant sempre quin és el moment més òptim de retirar-lo per a cada infant). Aconsellem consultar cada cas als seus odontopediatre i pediatre de confiança.

Font:

Odontologia pediàtrica: “Uso y abuso de los chupetes” https://www.odontologiapediatrica.com/para-padres/uso-y-abuso-de-los-chupetes/

Més informació: al 93 870 98 06, a la clínica dental del carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers, a info@centredentalcastellsague.cat o al formulari online.

Etiquetes: , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.