tornada al cole

“Torna a l’escola” amb bona salut bucodental

Consells per a tornar de les vacances amb un bon somriure

En el Centre Dental M. Castellsagué us oferim uns senzills consells per a què la tornada a l’escola i a la feina siguin el més fàcil i saludable possible. 

Com comentàvem a l’article “10 consells per a gaudir de les vacances amb un somriure saludable”, durant les vacances se solen fer excessos que incrementen el risc de patir càries i hipersensibilitat dental: es solen prendre més begudes alcohòliques i aliments ensucrats (gelats, sucs de fruita, batuts, llaminadures, galetes, begudes ensucrades, etc.) i se sol canviar d’hàbits (en l’hora de descans i dels àpats, …). També augmenta el risc de patir fractures de peces al realitzar més activitats esportives o a l’aire lliure i més intenses. I amb el xoc de la tornada a la rutina, pot ressentir-se la salut bucodental (aparició de llagues, inflamació i sagnat de genives, intensificació del bruxisme…).

 • ADULTS

L’estrès de tornar a la rutina pot ocasionar problemes de salut bucodental

Prepara’t per a la tornada a la feina amb 4 senzills consells:

1. REEMPRENDRE ELS HÀBITS D’HIGIENE DIÀRIAkit-regal-inici

Dur a terme el raspallat després de cada àpat acompanyat de fil dental i col·lutori bucal adequat a les teves necessitats.

Si es fan àpats fora de casa, emportar-se un kit d’higiene bucal a la bossa per no descuidar la higiene. Emporta’t el teu kit d’higiene bucal gratis trucant al 93 870 98 06 o demanant hora de forma online aquí. Més informació sobre els regals i avantatges per a pacients aquí.

2. CUIDAR L’ALIMENTACIÓ

La fruita, les verdures i els aliments rics en calç i Omega3 i l’aigua són saludables. Incorporar-los a la dieta diària afavoreixen el PH de la saliva.

Evitar o reduir el consum de: tabac, begudes ensucrades i alcohòliques, llaminadures, aliments massa àcids, cafè, etc.

3. REVISAR L’ESTAT DE SALUT DENTAL

Després d’un estiu amb excessos, recomanem visitar el dentista per detectar possibles problemes que hagin pogut sorgir durant aquest període de vacances i solucionar-lo a temps. I, si s’han seguit els consells previs a l’estiu, confirmar que tot segueix correcte i que pot començar un nou curs amb tota tranquil·litat.

Entre àpat i àpat també es pot picar però aliments saludables com pomes, fruits secs, etc. Emportar-se una poma a la feina és un bon snack per recuperar energia. I no oblidar d’anar bevent per mantenir una bona hidratació i un correcte PH a la saliva (que ajuda a controlar els àcids dels aliments que corroeixen l’esmalt).

Demana hora online per fer la teva revisió aquí o al 93 870 98 06.

4. REALITZAR UNA HIGIENE DENTAL PROFESSIONAL

I per acabar de fer una bona “posada a punt”, res millor que realitzar una higiene dental professional, que ajudarà a eliminar les acumulacions de placa.

Aconsegueix aquest mes de setembre una HIGIENE DENTAL GRATUÏTA. Participa al nostre CONCURS D’ESTIU. Trobaràs més informació aquí. Participa-hi!

Demana hora online per a fer la higiene aquí.

 • NENS I NENES

Bons hàbits d’higiene també a l’escola

I als més menuts, cal preparar-los per a la tornada a l’escola amb 5 consells:

1. INCULCAR L’HÀBIT DE RASPALLAR-SE LES DENTS

Després d’un llarg períodPrevenció i higiene dentale de vacances, costa que els nens es reincorporin a la rutina. Per això, cal ajudar-los a que, dies abans de començar l’escola, vagin recuperant hàbits, activitats i horaris gradualment. Caldrà seguir uns horaris d’higiene regulars: rentar-se les dents després de cada àpat i sempre li serà més fàcil si té un referent. Si l’infant veu que el seu pare, mare o germà, es renta les dents cada matí, migdia i nit, ell/a ho anirà interioritzant de forma natural.

Cal especial atenció en casos amb ortodòncia. Amb els brackets s’aconsella glopejar aigua després de l’àpat (també a l’escola). I si es porten retenidors amovibles, cal netejar-los abans de tornar-se’ls a col·locar.

També cal ensenyar-lo a raspallar-se correctament. Les nostres higienistes i odontòlogues us poden aconsellar sobre quina és la forma més adequada per a cada edat aquí.

Més informació sobre higiene bucal infantil aquí.

2. EMPORTAR-SE UN KIT D’HIGIENE BUCAL A LA MOTXILLA

Molts nens i nenes dinen al menjador escolar, així que recomanem preparar-los un necesser per endur-se a la motxilla amb: raspall de dents, pasta de dents, col·lutori adequat, etc.

Vine i aconsegueix el kit d’higiene bucal per a nens amb nosaltres. Truca al 93 870 98 06 o contacta’ns de forma online i aconsegueix el kit.

3. TENIR CURA DE L’ALIMENTACIÓ A CASA I A L’ESCOLA

A casa:

Seguir una dieta saludable incloent: 2 o 3 peces de fruita i verdura a l’alimentació diària. Que s’acostumin a veure fruita i verdura a la seva dieta.

A l’escola:

Evitar brioixeria industrial, llaminadures, dolços i refrescos ensucrats. A vegades, per falta de temps, sembla que sigui més fàcil donar un dolç per esmorzar o berenar, però no és el més indicat per a la salut. Recomanem posar a la carmanyola una peça de fruita i/o un entrepà amb embotit i, si també s’emporta el dinar, incloure-hi verdura i un lacti.

També cal mantenir-se hidratat bevent aigua.

4. REALITZAR ACTIVITAT FÍSICA

Acompanyar una dieta saludable amb activitat física i, si es pot, també a l’aire lliure. L’activitat ajuda a mantenir una bona salut general evitant el sedentarisme, l’obesitat i els mals hàbits. Tot contribueix a garantir una bona salut bucodental.

5. FER UNA REVISIÓ

OdontopediatriaAmb 3 mesos de vacances on els horaris han canviat i on es pot haver descuidat més la higiene dental, poden haver sorgit problemes. Recomanem fer una revisió al començar l’escola per detectar possibles patologies i tractar-les a temps o per confirmar que es pot emprendre el curs amb tranquil·litat.

És recomanable visitar els nens a partir dels 2 anys, que és quan acostumen a tenir totes les dents de llet. Més informació sobre odontologia pediàtrica aquí.

També és aconsellable aprofitar per fer una fluorització per a protegir les dents de la càries i, l’inici del curs és una bona data per posar a punt les dents per afrontar el curs amb bona salut.

Si el nen o nena té uns 12 anys, també es pot realitzar una higiene dental professional per eliminar les restes de placa acumulada durant l’estiu. Si cal una higiene dental professional quan hi ha dents de llet, cal consultar-ho amb l’odontòleg i, si es pot, es realitza de forma manual (sense ultrasons). Més informació aquí.

Demana hora online aquí o al 93 870 98 06.

Per a més informació: 93 870 98 06 o info@centredentalcastellsague.cat

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , ,

Comentaris

 1. Estem contens del vostre servei i la vostre atencio .

  aviat ens tornarem a veure ens toca R.V. aviat .

  familia Elhombre Recto

  1. Benvolguda família Elhombre Recto,

   gràcies per les seves bones paraules. És un plaer oferir-los els nostres serveis.

   Sempre a la seva disposició,

   Dr. Miquel Castellsagué Piqué i tot l’equip del Centre Dental M. Castellsagué.

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.