Revisió dental gratuïta: campanya de prevenció del càncer oral “Vigila tu boca, evita el cancer oral”

El Centre Dental M. Castellsagué participa com a clínica dental voluntària en la campanya de detecció del càncer oral del Consejo General de Dentistas i la FDE

 

Durant tot el mes de novembre, el Centre Dental M. Castellsagué oferirà revisions dentals de detecció de càncer oral gratuïtes per a tots aquells pacients que creguin tenir aquesta malaltia i vulguin sortir de dubtes o vulguin aprendre com auto-explorar-se.

“El càncer oral provoca 1.500 morts anuals”

El Consejo General de Dentistas de España i la Fundación Dental Española han llançat la campanya en pro de la prevenció i diagnòstic del càncer oral amb la col·laboració de dentistes i cirurgians orals com els de la nostra clínica dental. La Campaña para el Diagnóstico Precoz del Càncer Oral sota el lema “Vigila la teva boca, evita el càncer oral” té l’objectiu de conscienciar als pacients sobre la importància que té el diagnòstic precoç del càncer oral.

Aquesta campanya compta amb el suport del Consejo General de Farmacéuticos, la Asociación Española contra el Cáncer (AECC), las Sociedades Científicas de Cirugía Oral y Maxilofacial (SECIB i SECOM) i la Sociedad Española de Medicina Oral (SEMO) i amb la participació de clíniques dentals voluntàries com la nostra.

“Cada any, 600.000 nous casos de càncer oral diagnosticats a tot el món. 7.000, d’Espanya. D’aquests, només el 25-30% es diagnostiquen precoçment”

La revisió dental i l’auto-exploració claus en el diagnòstic precoç

 

Que els pacients tinguin informació sobre què és el càncer oral, quins són els seus símptomes i com auto-explorar-se i acudeixin al dentista a les revisions periòdiques i al mínim símptoma és fonamental per a la detecció del càncer. El dentista pot diagnosticar i determinar com actuar.

El diagnòstic precoç és la clau per a reduir aquesta patologia i millorar-ne el pronòstic. Com destaca el President del Consejo, el Dr. Óscar Castro, cada any 600.000 nous casos de càncer oral en el món. I com a mesura per a reduir aquestes xifres el Dr. Castro assenyala 3 accions necessàries:

  • Una correcta informació sanitària dirigida a la població
  • Una adequada formació dels professionals en detecció precoç
  • Un Sistema Nacional de Salut eficient a l’hora de donar resposta àgil i ràpida als casos

Per això la campanya es basa en 3 pilars:

  • La plataforma online canceroral.es on els pacients poden consultar informació sobre el càncer oral de forma didàctica.
  • Un curs acreditat dirigit als dentistes.
  • Una Vigilància Clínica durant el mes de novembre amb consultes dentals voluntàries

El Centre Dental M. Castellsagué participa en tots tres pilars. A més, també oferim informació online sobre el càncer oral i com auto-explorar-se en el blog:

Càncer oral: què és, com es diagnostica, tracta…

 

 

Els professionals del nostre centre també estan formats per a la detecció com és el cas de la Dra. Anna Jofré, que ha realitzat el curs recentment.

I la nostra clínica participa com a voluntària en la Vigilància Clínica durant aquest mes de novembre posant a disposició dels pacients revisions orals per a conscienciar sobre aquesta patologia, detectar possibles casos i informar sobre les auto-exploracions.

Preguem reservar la revisió de forma prèvia al 93 870 98 06, a info@centredentalcastellsague.cat o omplint el formulari de contacte aquí.

Font:

El Consejo General de Dentistas lanza su 4ª Campaña para el Diagnóstico Precoz del Cáncer Oral. (Octubre, 2018).

http://www.consejodentistas.es/comunicacion/actualidad-consejo/notas-de-prensa-consejo/item/1529-el-consejo-general-de-dentistas-lanza-su-4-campana-para-el-diagnostico-precoz-del-cancer-oral.html

Més informació:

www.canceroral.es

“Càncer oral: què és, com es diagnostica, tracta…”

Càncer oral: què és, com es diagnostica, tracta…

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.