Què és l’odontologia conservadora?

Odontologia conservadora, intentar preservar les dents

En el Centre Dental M. Castellsagué duem a terme odontologia conservadora que consisteix en fer servir les tècniques odontològiques possibles per intentar conservar les dents i evitar-ne l’extracció.

Què és l’odontologia conservadora? 0Quins tractaments es consideren propis de l’odontologia conservadora?

Els tractaments odontològics que es consideren propis de l’odontologia conservadora són: les obturacions (empasts) per tractar càries, les reconstruccions dentals, l’endodòncia (intenta evitar l’extracció eliminant el nervi), etc. Aquests tractaments es realitzen quan es tracta un problema com una càries o una infecció de la polpa i es vol evitar l’extracció d’una dent (i el cas ho permet).

La prevenció també es considera odontologia conservadora?

Sí. La prevenció (o odontologia preventiva) que es du a terme a través de revisions dentals periòdiques, higienes dentals professionals, fluoracions, etc., també es considera odontologia conservadora perquè es treballa per evitar problemes de salut bucodental que puguin portar a la pèrdua de dents i problemes majors.

Sempre es pot aplicar l’odontologia conservadora? Què és l’odontologia conservadora? 1

En el Centre Dental M. Castellsagué apliquem l’odontologia conservadora a tots els pacients, però, quan ho requereix i el/la doctor/a determina que no és possible salvar la peça o està tan malmesa que podria causar més problemes de salut salvar-la que treure-la, es realitza l’extracció.

Casos com grans càries que arriben al nervi o que afecten l’arrel, dents trencades de tal forma que són irreparables, queixals del seny que surten de costat i afecten la mossegada o mouen dents del costat, etc., són alguns dels casos que poden ser extracció. Cada cas és diagnosticat, valorat i tractat pel dentista. És ell qui determina què fer.

 

Per a més información: al 93 870 98 06, info@centredentalcastellsague.cat, al formulari de contacte o a la nostra clínica dental al carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers.

Etiquetes: , , , , , , , ,

Comentaris

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.