Què és l’apnea del son? El dentista et pot ajudar?

L’apnea del son és un trastorn respiratori en el que s’interromp la respiració de forma sobtada quan el pacient dorm. Aquestes interrupcions sobtades poden durar pocs segons o minuts i es poden repetir unes 30 vegades a l’hora (en funció de cada pacient). Normalment l’apnea va acompanyada de roncs i genera malestar al pacient. L’obesitat sol ser-ne la causa més comuna.

El tipus d’apnea del son més comuna és l’apnea obstructiva del son. Aquesta apnea provoca un col·lapse a les vies respiratòries i acaba amb un ronc o esbufegada durant el son.

“L’apnea del son afecta entre l’1 i 6% dels adults”, OMS.

“L’apnea del son és una condició respiratòria que afecta des de l’1% al 6% dels adults”, segons l’OMS. “Fins el 24% dels homes de 30 a 60 anys tenia apnea obstructiva del son”, segons l’estudi de Nicholas J Kassebaum.

L’apnea del son causa somni fragmentat i hipoxèmia (disminució anormal de la pressió parcial d’oxigen en sang arterial). Pot provocar somnolència excessiva durant el dia i recentment s’ha associat a la hipertensió, a malalties cardiovasculars, a accidents cerebrovasculars, a diabetis, a una mala funció cognitiva i a trastorns neuro-psiquiàtrics.

El dentista pot ajudar en casos d’apnea del son?

orthoapnea-apnea-del-son-i-roncs-dentista-granollers-2
©OrthoApnea

Sí. En determinats casos d’apnea obstructiva i roncs, el dentista pot ajudar el pacient amb sistemes com el dispositiu intraoral que permet dormir respirar correctament durant el son.

El sistema consisteix en dues fèrules unides entre sí per un sistema que avança lleugerament i de forma controlada la mandíbula per tal d’evitar l’obstrucció de la via respiratòria. És auto-ajustable, regulable al mil·límetre i còmode. Permet la mobilitat de la boca de forma lateral i d’avanç mandibular.

Més informació:

Al 93 870 98 06, a info@centredentalcastellsague.cat, a través del formulari online o a la nostra clínica dental del carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers.

Apnea del son i roncs: https://www.centredentalcastellsague.cat/tractaments/apnea-del-son-i-roncs/

NOU: OrthoApnea per l’apnea del son i els roncs: https://www.centredentalcastellsague.cat/salut-dental-i-noticies/nou-tractament-orthoapnea-per-lapnea-del-son-els-roncs/

FONT:

GBD 2015 DALYs and HALE Collaborators. Global, regional, and national disability-adjusted life-years (DALYs) for 315
diseases and injuries and healthy life expectancy (HALE), 1990-2015: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2015. Lancet 2016; 388: 1603–1658. Available from: http://www. thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(16)31460-X/abstract

Medilineplus.gov “Apnea del sueño”. https://medlineplus.gov/spanish/sleepapnea.html

WHO. “El impacto mundial de la
Enfermedad Respiratoria” https://www.who.int/gard/publications/The_Global_Impact_of_Respiratory_Disease_ES.pdf

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.