ortodoncia convencional i invisible

Ortodòncia avançada: preguntes freqüents

Brackets convencionals, transparents, invisibles, “de treure i posar”… Quina és la millor tècnica pel meu cas?

L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia dedicada a detectar i corregir anomalies de posició de les dents. No és només qüestió d’estètica sinó també de salut: dents tortes o superposades poden ocasionar un desgast en les superfícies de les dents, problemes de l’articulació de la mandíbula o fins i tot càries i periodontitis per la dificultat d’accés del raspall de dents a la higiene diària. És per això que cal estar atents i detectar mal posicions i maloclusions dentals. Cal ser conscients de la importància de corregir aquests problemes per evitar-ne de majors molt més greus. L’ortodòncia és un tractament que aporta beneficis a curt, mig i llarg termini i hi ha diferents tècniques específiques per a cada cas.

En el Centre Dental M. Castellsagué us oferim un llistat de preguntes i respostes per treure’t de dubtes:

JO NECESSITO ORTODÒNCIA?

L’ortodòncia es pot aplicar a qualsevol edat. En cas de tenir càries o malalties periodontals actives, cal tractar-les en primer moment abans del tractament d’ortodòncia.

Els casos que es tracten amb l’ortodòncia són:Apinyament ortodòncia granollers centre dental castellsagué 2

 • Apinyament: quan les dents estan mal posicionades a causa d’una mida excessivament gran d’algunes peces o un os massa petit.
 • Diastemes: les dents es troben separades a causa d’unes dents massa petites o un os massa gran.
 • Línia mitja desplaçada: quan les dents superiors
  no s’alineen amb els inferiors.

Desviació de línies ortodòncia granollers centre dental castellsagué

 • Problemes d’oclusió dental: les dents no encaixen com deurien, això pot ser degut a:
 • Sobremossegada: quan les corones de les dents superiors sobrepassen en més d’un terç les inferiors.

Sobremossegada ortodòncia granollers centre dental castellsagué

 • Mossegada oberta: quan les dents anteriors no es toquen entre elles.

Mossegada oberta ortodòncia centre dental castellsagué

 

 • Mossegada creuada: quan al mossegar i a nivell lateral les dents superiors tanquen per dins de les inferiors.

Mossegada creuada ortodòncia granollers centre dental castellsagué

 • Protrusió dental: les dents inferiors es troben massa adelantades.

Protrusió ortodòncia granollers centre dental castellsagué

 • Retrusió dental: les dents inferiors tanquen massa endarrere.

Retrusió ortodòncia granollers centre dental castellsagué

 • Canins inclosos: quan els ullals no troben el seu camí i queden retinguts dins l’os, es poden portar al seu lloc amb ortodòncia. Ullal ortodòncia granollers centre dental castellsagué
 • Falta de peces: en determinats cas es pot tancar amb ortodòncia un espai dental evitant així els implants.

 

La nostra especialista en ortodòncia, la Dra. Núria Gràcia Adrados, realitza un estudi a fons de
cada cas per diagnosticar i determinar la millor solució.

Demani hora sense compromís aquí.

PUC VEURE COM QUEDARÀ EL MEU SOMRIURE ABANS DE COMENÇAR?

Sí. Disposem de la més avançada tecnologia pel diagnòstic, visualització del resultat esperat, l’estudi del cas, la presa de mides i el disseny de l’aparell:

escàner intraoral iTero 3D

 • Escànner Intraoral 3D iTero®: que permet més comoditat a l’hora de prendre mides i permet veure una recreació digital 3D de la boca i veure el resultat esperat. Així, pots veure a l’inici del tractament, com pot quedar el teu somriure després d’un tractament com l’ortodòncia “invisible” tècnica Invisalign.

Últims avenços tecnològics en el diagnòstic, disseny i estudi de casos

D’ORTODÒNCIA NOMÉS HI HA ELS “TÍPICS” BRACKETS?

No. D’ortodòncia de brackets n’hi ha molts tipus: d’autolligable, de transparent i “d’invisible”. Fins i tot hi ha ortodòncia sense brackets: la coneguda ortodòncia invisible. Els diferents tipus d’ortodòncia es classifiquen segons:

Consulti quina tècnica és millor per al seu cas amb la nostra especialista en ortodòncia a Granollers, qui estudiarà el seu cas personalitzat. Demani hora sense compromís i estudiarem el seu cas aquí.

EM PREOCUPA L’APARENÇA ESTÈTICA DURANT EL TRACTAMENT

No et preocupis per l’aparença, comptem amb solucions estètiques en tractaments d’ortodòncia amb les que pràcticament no s’observa ni el bracket ni l’alineador. Per exemple:

bracket-trasparente

 • Brackets linguals: els brackets es col·loquen a la part interior de les dents (a la cavitat de la llengua) sent pràcticament invisibles a simple vista. No s’adonaran de que portes brackets.

inconito-lingual

 • Aligners Invisalign: ortodòncia sense brackets. Amb alineadors transparents que són gairebé imperceptibles a simple vista.

chica-quitandose-invisalign

Consulti quina tècnica és millor per al seu cas amb la nostra especialista en ortodòncia a Granollers, qui estudiarà el seu cas personalitzat. Demani hora sense compromís i estudiarem el seu cas aquí.

UN COP ACABAT EL TRACTAMENT, SE’M MOURAN LES DENTS?

No. Una retenció nocturna, retenció fixa o ambdues, ajudarà a que, un cop acabat el tractament, les dents no es moguin. Recordem la importància de que el pacient segueixi correctament les indicacions que li dóna l’especialista i acudeixi als controls indicats durant el tractament per garantir un resultat òptim.

Més dubtes?

Contacti amb els nostres dentistes i especialistes trucant al 93 870 98 06, enviant un email a info@centredentalcastellsague.cat o online aquí. Centre Dental M. Castellsagué, experts en el teu benestar dental com a dentistes a Granollers.

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.