Xavier Castellsagué Piqué Granollers

Mor el Dr. Xavier Castellsagué, germà del Dr. Miquel Castellsagué

Aquest cap de setmana ha mort Xavier Castellsagué i Piqué, cap de la Unitat d’Infeccions i Càncer del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l’ICO i germà del fundador del Centre Dental M. Castellsagué, el Dr. Miquel Castellsagué Piqué.

Des del Centre Dental M. Castellsagué lamentem profundament haver d’informar d’una notícia tan dolorosa com aquesta i agraïm, en nom del Dr. Castellsagué, les nombroses mostres d’afecte i condol rebudes al llarg d’aquests dies.

El Dr. Xavier Castellsagué va ser principalment reconegut per la seva labor com a investigador principal dels assajos clínics de la vacuna contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH). Es va doctorar en Epidemiologia i Salut Pública a la Universitat de Yale (EEUU) i es va especialitzar en la capacitat de les infeccions pel Virus del Papil·loma Humà (VPH) d’induir tumors en humans a l’Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer (IARC) a Lió (França). De seguida va despuntar internacionalment com a investigador de noves vacunes contra el VPH. Es va convertir en cap de la Unitat d’Infeccions i Càncer del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l’ICO (Institut Català d’Oncologia) i va dedicar més de 25 anys al VPH i al càncer de coll de matriu. Últimament estava investigant els tumors de coll i cap produïts per aquest virus.

El 9 nou Xavier Castellsagué Piqué

La seva incansable voluntat d’ajudar als altres va portar-lo a treballar a llocs com el Camerún al costat del cirurgià Raimon Rovira de Medicus Mundi, a formar part d’equips de voluntaris als camps de la guerra de Bòsnia i a ampliar la seva recerca de les vacunes del VPH a Costa Rica. Una humanitat que el movia a estar en constant entrega als altres.

El Co-director del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) Jordi Sunyer i Deu avui al diari Ara:

Jordi Sunyer ARA a Xavier Castellsagué Piqué

En Xavier era un metge compromès, un investigador apassionat, un company entusiasta, un amic esplèndid, un esportista amant de la natura i un germà extraordinari, entre d’altres. Aquests dies hem pogut sentir i llegir paraules dedicades a en Xavier tan emotives com les de l’epidemiòleg Xavier Bosch a La Vanguardia a qui li donem les gràcies en nom del Dr. Miquel Castellsagué.

Xavier Bosch a La Vanguardia a Xavier Castellsagué Piqué

També agraïm profundament l’escrit del Sr. Joan Sala Vila antic professor d’en Xavier a l’Escola Pia de Granollers que diu el següent:

Joan Sala Vila a Xavier Castellsagué Piqué

“Xavier, el teu record formarà part de les nostres vides”

Miquel Castellsagué Piqué

Algunes de les diverses fonts que han informat sobre el tràgic succés:

Institut Català d’Oncologia (ICO)

3/24

Asociación Española de Vacunología

Revista Vallès

Vila Web

Nació Digital

Ara Granollers

VOTV

VOTV (2)

Ràdio Granollers

La Garriga Digital

L’Empordà

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.