implants dentals qualitat dentista granollers ok

Implants dentals, què cal saber abans de posar-te un implant?

A l’hora de col·locar-se un implant cal tenir en compte qui te’l col·loca i de quin material

Cada any a Espanya es col·loquen aproximadament 800.000 implants dentals i cada any creix el nombre un 20%, un increment comparable als EEUU (xifres: ABC Salud. 29/03/2015). Una tendència en creixement al igual que el nombre d’innovacions biotecnològiques que estan sorgint constantment i el nombre de clíniques dentals que duen a terme aquest tipus de tractament, però cap implant ni cap dentista són iguals. Cal vigilar amb les temptadores ofertes “low-cost”!

Implants dentals, la solució definitiva a la pèrdua de dentsDents en un día

Quan falta una o diverses dents, la solució més còmoda, estable i innovadora és la col·locació d’implants dentals. Actualment estan incrementant el nombre de pacients que decideixen optar per aquesta opció per recuperar el seu somriure i gaudir d’una millor salut bucodental, per això estan sorgint més ofertes en tractaments d’implants i cal estar alerta de si es poden tractar d’ofertes fraudulentes o publicitat enganyosa. Amb la salut no es juga.

Què cal valorar a l’hora d’escollir on col·locar-se un implant?

Un cop es pren la decisió de posar-se implants, cal recórrer al seu dentista de confiança per a que valori el teu cas, l’estudiï en profunditat i et presenti la millor opció implantològica i amb un pressupost 100% personalitzat.

Com a pacient, has de comptar amb el millor tractament i amb els professionals més qualificats per poder gaudir d’una bona salut bucodental i més en casos com els tractaments d’implants.

La col·locació d’un implant dental ha de ser duta a terme per professionals qualificats i amb materials de primera qualitat.

1. La qualitat de l’odontòleg i del centre dental

Quan parlem d’implants dentals es pot caure en l’error de pensar que és només una solució estètica i que “qualsevol ho pot fer”, però en cap cas és així. A part d’estètica també és una solució Miquel Castellsagué Laura Garcíamèdica i cal ser realitzada per odontòlegs experts. Reomplir un espai que ha quedat buit amb un implant evita moviments de les dents adjacents que deformen la mossegada, pèrdua d’os, etc. A més, la seva col·locació implica cirurgia, així que cal recórrer a un bon dentista i a un bon centre dental.

Segons l’estudi publicat el passat mes de gener pels doctors J. Derks, D. Schaller, J. Hakansson, J.L. Wennström, C. Tomasi i T. Berglundh de la Universitat de Gothenburg (Suïssa), els casos d’èxit es deuen als sistemes d’implants i incrementen si qui els col·loca és un implantòleg, com és el nostre cas. Nosaltres comptem amb el Dr. Miquel Castellsagué Piqué i la Dra. Laura García Palma que són dentistes implantòlegs altament qualificats, amb gran experiència i estan col·legiats al Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC).

Com identificar un bon centre dental i un bon odontòleg?

Tan el doctor com el centre dental han de transmetre confiança i transparència. Alguns consells són:

  • Consultar al metge de capçalera.logo COEC
  • Preguntar a amistats i familiars, persones de l’entorn.
  • Consultar la web i les xarxes socials de la clínica dental i busca-hi si són dentistes col·legiats al Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), si els anys d’experiència són reals i si els casos d’èxit també, etc. Però no només ens hem de centrar en la informació que et proporcionen sinó també hauríem de contrastar la informació. Investiga també a internet en webs de referència si hi ha bones o males referències sobre el centre i l’especialista.
  • No fiar-se de clíniques “low-cost”. Comprovar que no estiguin fent publicitat enganyosa amb ofertes aparentment massa bones per ser reals. No et fiïs d’ofertes “d’implants a 200€”, perquè normalment amaguen “sorpreses” com: costos imprevistos ocults que no et mencionen, materials que no són de bona qualitat i professionals sense experiència suficient, entre d’altres factors que no es poden tolerar i menys amb un tractament odontològic.

Cal saber que un implant consta de diferents parts (l’implant, la connexió, la corona, l’obturació…) i aquestes cadenes “low-cost” que prometen implants a preus irrisoris aprofiten el desconeixement dels pacients. Anuncien preus que, en realitat, només corresponen a una petita part del tractament amagan-te futurs costos “imprevistos” durant el tractament. El COEC treballa per avisar i conscienciar als pacients d’aquests possibles fraus amb la campanya “No piquis” en el que clarament diuen el següent:

“És normal que apareguin costos imprevistos durant un tractament per posar implants dentals?

Si s’ha fet un diagnòstic correcte, no té per què donar-se el cas. Aquestes clíniques utilitzen “preus amb ganxo” per captar com més clients millor. Un cop hem “picat”, ens diuen coses com “el que s’incloïa en el preu era una part del total del tractament” (generalment no s’inclou la corona o funda que va sobre l’implant, l’anestèsia…), o bé que el resultat no sigui l’esperat i s’hagi de repetir. En definitiva, poden sorgir noves despeses que “inflin” el pressupost inicial i que fan que el preu ofert en un principi no tingui res a veure amb la realitat que el pacient acaba pagant. Per evitar sorpreses, aclareix amb el teu dentista qualsevol dubte que tinguis amb el pressupost.”

Informació facilitada pel COEC a la web www.nopiquis.catno piquis COEC

“El 80% de les reclamacions dentals el 2015 van ser contra franquícies ‘low cost’

Aquestes cadenes dentals fan servir els preus baixos com a ganxo per captar clients —200 euros per un implant— i, una vegada dins del circuit, els dependents aconsellen tractaments complementaris, de vegades innecessaris, que inflen el preu final, segons els dentistes. “No són casos excepcionals. Ja teníem antecedents com els d’Oraldent o Dentaline. La salut no pot ser low cost i no pot prevaler el model empresarial sobre el sanitari”, apunta Antoni Gómez (president del COEC).” (El País. 21/02/2016)

2. La qualitat del fabricant i el material de l’implant

Estan sorgint moltes marques fabricants d’implants, però no n’hi ha cap de la mateixa qualitat i és important tenir-ho en compte.Dents en un día

Cal preguntar al dentista quin fabricant d’implants utilitza, informació sobre aquest, també sobre el model d’implant a col·locar i el seu material. Demanar tota la informació possible. Recomanem consultar informació, casos d’èxit, referències, etc., i consultar tan webs del fabricant com també en mitjans de comunicació fiables i en estudis científics independents per contrastar la informació.

Un fabricant li ha de garantir la qualitat de l’implant i, quantes més certificacions ho avalin, millor. No et fiïs de marques enganyoses, comprova que són segells d’organismes i institucions independents a l’empresa i oficials.

Es publiquen molts estudis sobre implants, però millor si són independents com l’estudi realitzat pels doctors J. Derks, D. Schaller, J. Hakansson, J.L. Wennström, C. Tomasi i T. Berglundh de la Universitat de Gothenburg (Suïssa) que diu que el sistema fabricat per Straumann és el que mostra les taxes més altes d’èxit (gairebé no es presenta casos de peri-implantitis). Consultar l’estudi aquí.

Implants dentals, què cal saber abans de posar-te un implant? 5Nosaltres treballem amb el fabricant d’implants Straumann. Confiem en ells per la seva garantia de qualitat, pels seus resultats contrastats per múltiples estudis, pels seus llargs anys d’experiència, per ser líder en el sector, per utilitzar materials de primera qualitat i perquè hem comprovat nosaltres mateixos l’èxit dels seus sistemes amb més de 1.000 implants col·locats.

Com ells mateixos diuen:

“Basado en raíces suizas de ingeniería de alta precisión y excelencia clínica, el sistema Straumann® Dental implant System es conocido por su excepcional calidad y confianza. Se trata de uno de los sistemas de implantes con mayor documentación científica del mundo, y consta de implantes dentales y componentes protéticos que conectan el implante con la corona del diente sustituido.

El sistema Straumann® Dental implant System se complementa con un gran abanico de instrumentos de gran precisión para la colocación de los implantes dentales. Diseñado para un manejo sencillo, cada instrumento es fabricado con los mayores estándares de calidad para asegurar la seguridad y fiabilidad a largo plazo.

Con un implante Straumann usted puede confiar plenamente en la longevidad del producto. Straumann se compromete con la calidad de sus productos, cumpliendo altos estándares de calidad. Gracias a ello ofrece a los odontólogos la Garantía Straumann que cubre el suministro de un producto equivalente en caso de defecto de fabricación, siempre y cuando se hayan utilizado únicamente productos originales Straumann®.”

Més informació sobre la qualitat d’Straumann aquí.

qualitat straumannUsen materials com el titani, el Roxolid® i la superfície  SLActive®, tècniques mínimament invasives i materials que faciliten la cicatrització.

El titani és un material biocompatible, tolerable pel cos i no tòxic. Ofereix alta resistència i poc pes. Els implants fabricats amb titani proporcionen gran resistència (poden durar dècades) i integració a l’os viu, per això fa anys que s’utilitza en cirurgies i pròtesis.

El Roxolid ® és un material innovador i revolucionari dissenyat per Straumann per ús implantològic dental. És un aliatge de titani i zirconi encara més fort que el titani pur i que té excel·lents propietats d’osteointegració.

Més informació aquí, al 93 870 98 06, al carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers (08401), a info@centredentalcastellsague.cat o aquí.

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.