Què són les guies quirúrgiques per a implants dentals?

Què són les guies quirúrgiques i per què són una bona eina per a les cirurgies d’implants?

Què són les guies quirúrgiques per a implants dentals? 0El Dr. Miquel Castellsagué implantòleg del Centre Dental M. Castellsagué ens explica què són i per què són una innovació tan rellevant en la cirurgia d’implants.

“Una guia quirúrgica és un element protètic que ens permet col·locar els implants d’acord a un estudi i una planificació previs i fer-ho de forma acurada i precisa. Disminuïm el temps quirúrgic i aconseguim un post-operatori amb menys dolor i menor inflamació gràcies a la guia”, explica el Dr. Castellsagué.

Es combina la innovadora tecnologia digital 3D de l’escàner intraoral amb l’estudi 3D del TAC-CBCT, el disseny digital de la guia i la impressió en alta definició amb impressora 3D. D’aquesta manera obtenim una guia 100% personalitzada i extraordinàriament precisa.

La última tecnologia 3D al servei de la salut bucodental.

La guia quirúrgica serveix de “plantilla” que guia al cirurgià en la col·locació de l’implant durant la cirurgia, ja que totes les freses i  l’implant han de passar per l’orifici de la guia acuradament dissenyat aconseguint així, una exacte posició de l’implant.

Procés de confecció de la guia quirúrgica:

 1. Exploració oral completaQuè són les guies quirúrgiques per a implants dentals? 1
 2. Escaneig intraoral digital 3D per a tenir una imatge en 3D de la boca (geniva i dents)
 3. Estudi de TAC-CBCT (prova radiològica) per a obtenir una visió 3D de l’os, el canal mandibular del nervi dentari i els sinus maxilars
 4. Planificació digital de la pròtesi i dels implants a col·locar
 5. Disseny de la guia quirúrgica
 6. Impressió 3D de la guia quirúrgica en alta definició

Avantatges: 

 • Major precisió i exactitud de la col·locació de l’implant.Què són les guies quirúrgiques per a implants dentals? 2
 • No cal fer obertura amplia de la geniva i per tant, no cal suturar.
 • La cicatrització i el temps de recuperació del teixit és molt més ràpida i amb menor inflamació.
 • Més rapidesa de la cirurgia.
 • En casos de pròtesis implanto-suportades (dentadures sobre implants o ponts sobre implants), permet una millor paral·lelització dels implant entre sí i aconseguir, així una millor subjecció i control de les forces de masticació.
 • Major estabilitat.
 • En molts casos, permet la col·locació al mateix dia d’una pròtesi provisional.

 

Per a més informació: 93 870 98 06, info@centredentalcastellsague.cat o a la nostra clínica dental del carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers.

Implants dentals

Etiquetes: , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.