nadador olimpiadas natación 2016

Els nadadors d’elit poden patir problemes dentals pel clor

La natació és un excel·lent esport per alliberar estrès, alleugerir dolors d’esquena, tonificar el cos i gaudir d’un millor estat físic. És un esport molt complet i amb molts beneficis, tot i amb això, cal vigilar amb la salut bucodental.

natación olimpiadas rio 2016 nadadoraL’estudi “Intensive swimming: Can it affect swimmer’s smiles? Can it decrease the risk of dental caries?” publicat a la revista de l’American Dental Association (ADA) revela que els esportistes d’alt rendiment que passen llargues jornades sota l’aigua de la piscina poden patir problemes dentals com l’anomenat “sarro del nadador”.

Segons l’Institutional Resources for Unique Collection and Academic Archives at Tokyo Dental College (IRUCAA at TDC) autor d’aquest estudi, l’alt PH de l’aigua de les piscines descompon les proteïnes de la saliva a més velocitat i fa que es creïn dipòsits a les genives. Si el PH de la saliva està entre 6,5 i 7 mentre que el de l’aigua de la piscina sol estar entre 7,2 i 7,6. Els bacteris s’enganxen en aquests dipòsits i s’hi acaba formant placa bacteriana i càlcul (“sarro”) mineralitzats pel mateix PH.

natación sincronizada olimpiadas rio 2016 nadadoraQuè és el “sarro del nadador”?

 El “sarro del nadador” és una patologia que provoca taques groguenques o marronoses a l’esmalt dental i incrementa el risc de patir problemes de geniva com la periodontitis o la gingivitis.

Qualsevol la pot patir?

Segons la investigació, qualsevol que passi més de 6 hores setmanals a la piscina pot patir “sarro del nadador”.

waterpolo-olimpiadas-rio-2016-nadadorTé solució?

Millor prevenir que curar. Si passes moltes hores practicant la natació, cal extremar la teva cura en la higiene bucodental. Tan si ets esportista d’èlit que entrenes per a grans competicions esportives com les Olimpiades de Rio 2016 (en natació, natació sincronitzada, waterpolo, etc.) com si practiques qualsevol d’aquests esport aquàtics per salut o per hobbie, cal mantenir una bona salut bucodental.

Per a més informació: 93 870 98 06, info@centredentalcastellsague.cat, de forma online aquí o al carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers (Barcelona).

FONT: Institutional Resources for Unique Collection and Academic Archives at Tokyo Dental College (IRUCAA at TDC), Intensive swimming: Can it affect swimmer’s smiles? Can it decrease the risk of dental caries? The Journal of the American Dental Association (ADA)

Etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.