investigació implants dentals qualitati

Els implants dentals Straumann, els implants amb taxa més alta d’èxit, segons un estudi de la Universitat de Gothenburg (Suïssa)

Els implants fabricats per Straumann, els millors segons investigadors de la Universitat de Gothenburg (Suïssa)

Els implants Tissue Level SLA fabricats per Straumann són els que tenen menys probabilitats de patir peri-implantitis moderada/severa comparat amb els altres sistemes d’implants estudiats.

El diari d’investigació dental, oral i crani-facial Journal of Dental Research acaba de publicar els resultats de la investigació independent realitzada pels doctors J. Derks, D. Schaller, J. Hakansson, J.L. Wennström, C. Tomasi i T. Berglundh de la Universitat de Gothenburg (Suïssa) en la que han conclòs que hi ha diferencies significatives entre sistemes d’implants pel que fa a l’ocurrència de la peri-implantitis (inflamació al voltant de l’implant que pot ocasionar la pèrdua d’aquest).

Straumann Implantes DentalesSistemes estudiats:

El 91% dels 2.277 implants avaluats són: Nobel Biocare (implants TiUnite®), Astra Tech Implant System (amb TiOblast®) i Straumann (Tissue Level SLA®). El percentatge restant són marques com Biomet 3i, Lifecore, CrescoTi i XiVE.

Pacients estudiats i metodologia d’estudi:implant dental

L’estudi independent s’ha realitzat amb 588 (dels 25.000 pacients tractats fa 9 anys en 800 clíniques dentals diferents) escollits a l’atzar del registre nacional de la Swedish Social Insurance Agency. Els pacients escollits han estat avaluats segons els indicadors específics per identificar signes de prevalença i risc de peri-implantitis (incloent pèrdua d’os, sagnat i profunditat de les bosses). Tots els participants van ser sotmesos a un exhaustiu examen clínic i radiogràfic. Els implants s’han agrupat segons la ubicació, la longitud, el diàmetre i el protocol de col·locació. També s’han tingut en compte els procediments d’augment d’os (incloent elevació de sinus).

Resultats:

Els investigadors han detectat que el 45% dels pacients estudiats presenten peri-implantitis i que el 14,5% tenen un grau moderat/greu de malaltia. També han arribat a la conclusió que el grau de peri-implantitis moderada/severa varia substancialment entre sistemes. És per això que és tan important escollir una bona marca de fabricants d’implants.

Han detectat que el ràtio de casos en els que el pacient desenvolupa peri-implantitis és 3 vegades més alt en pacients tractats amb el sistema Nobel Biocare i amb el Sistema Astra Tech Implant System.

El sistema fabricat per Straumann és el que mostra les taxes més altes d’èxit (gairebé no es presenta casos de peri-implantitis) i es registren encara millors resultats quan el doctor és implantòleg.

Fonts: J. Derks, D. Schaller, J. Håkansson, J.L. Wennström, C. Tomasi i T. Berglundh. “Effectiveness of Implant Therapy Analyzed in a Swedish Population: Prevalence of Peri-implantitis”. Gener, 2016. Journal of Dental Research. I “Straumann implants stand out in Swedish study”. 25 de gener de 2016. Dental Tribune.

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.