Consells bàsics a seguir durant l’ortodòncia amb brackets

La Dra. Gràcia dóna quatre consells clau per a un major benestar del pacient durant el tractament d’ortodòncia amb brackets

Els brackets autolligats són un tipus d’ortodòncia amb brackets de baixa fricció que tenen l’avantatge de poder dur a terme tractaments complexos d’ortodòncia sense extraccions dentals ni cirurgies i amb el menor temps de durada de tractament possible. Hi ha l’opció, a més, d’utilitzar brackets estètics que són de material transparent convertint l’aparell ortodòntic en menys visible a simple vista.

Consells bàsics a seguir durant l’ortodòncia amb brackets 0
Dra. Núria Gràcia

La nostra ortodoncista, la Dra. Núria Gràcia, respon el següent qüestionari amb quatre consells a seguir:

“Mantenir una bona higiene bucodental, tenir cura dels aparells, seguir les recomanacions de l’ortodoncista i assistir a les visites programades és molt important per a garantir un tractament controlat i minimitzar el risc de patir càries i problemes de geniva durant el procés ortodòntic”, segons la Dra. Gràcia.

Què puc menjar i què no puc menjar si porto brackets?

“Durant una setmana aproximadament notaràs com les dents molesten al menjar aliments durs. Per tant, és convenient seguir una dieta tova durant aquest període: truita, peix, verdura cuita, pasta, arròs, puré, iogurt, gelats, etc., són alguns dels aliments que podràs menjar.

Durant tot el tractament hauràs d’evitar els aliments especialment durs (fruits secs, olives,  pa de barra), mossegar-se les ungles, rosegar bolígrafs, etc.

Hauràs d’evitar menjar o beure aliments amb sucre, especialment si no serà possible raspallar-se les dents immediatament després de menjar. Per exemple: begudes amb gas, sucs, begudes amb cacau, brioixeria, llaminadures, xiclets, etc.”

Consells bàsics a seguir durant l’ortodòncia amb brackets 1Em puc raspallar les dents? Com ho he de fer?

“Sí, t’has de raspallar les dents cada cop que mengis. El principal problema al raspallar dents amb brackets és que els filaments del raspall no arribin a netejar l’espai entre el bracket i la geniva. Per això s’han de fer servir raspalls o capçals especials per ortodòncia que podeu trobar a les farmàcies. Recorda que hauràs de canviar el raspall més sovint que qui no porta ortodòncia, ja que es fa malbé més ràpidament.”

Si no menjo sucres ni menjar “prohibit” cal que em raspalli les dents?

“Sí, sempre. Hi ha aliments com la fruita, els làctics o el tomàquet fregit que també contenen sucre i no ens ho sembla. A més, els filaments i brackets faciliten l’acumulació de menjar, així que encara és important seguir una bona higiene bucodental.”

Puc fer servir un raspall elèctric?

“Sí, els raspalls elèctrics es poden fer servir amb brackets utilitzant capçals d’ortodòncia especials.”

Tindré problemes al parlar?

“Cap problema. Es parla perfectament des del primer dia.”

Consells bàsics a seguir durant l’ortodòncia amb brackets 2

Què fer si apareixen llagues?

“Si apareix una llaga el primer que s’ha de fer és posar-se cera d’ortodòncia al causant de la llaga (arc o bracket) i, a la llaga, t’hi pots aplicar productes de farmàcia amb aloe vera i àcid hialurònic que ajuden a cicatritzar més ràpid.

 

Per acabar la Dra. Gràcia recorda la importància de realitzar un tractament d’ortodòncia en un centre dental de qualitat i amb dentistes col·legiats i auxiliars qualificats per a garantir un correcte diagnòstic i tractament.

Més info:

Consells bàsics a seguir durant l’ortodòncia invisible: https://www.centredentalcastellsague.cat/salut-dental-i-noticies/consells-basics-ortodoncia-invisible/

Ortodòncia: https://www.centredentalcastellsague.cat/tractaments/ortodoncia/

Ortodòncia avançada, preguntes freqüents: https://www.centredentalcastellsague.cat/salut-dental-i-noticies/ortodoncia-avancada-preguntes-frequents/

Descobreix la tècnica en ortodòncia invisible sense brackets: https://www.centredentalcastellsague.cat/salut-dental-i-noticies/descobreix-la-tecnica-en-ortodoncia-invisible-invisalign-ortodoncia-sense-brackets/

Més informació al 93 870 98 06, a info@centredentalcastellsague.cataquí o a la nostra clínica dental del carrer Sant Jaume 43 Baixos (Granollers).

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.