regeneració òssia membrana

Com la regeneració òssia recupera l’os perdut de la boca

En el Centre Dental M. Castellsagué t’expliquem com podem recuperar os de la cavitat bucal per a poder col·locar-hi implants o pròtesis

En el Centre Dental M. Castellsagué (Granollers) disposem d’un equip de professionals i de les últimes tècniques i materials necessaris per a realitzar rehabilitacions dentals i regeneracions òssies per tal de poder recuperar l’os perdut a la boca. Aquí t’expliquem en què consisteix aquest tipus de tractament dental.

La regeneració òssia guiada s’aplica quan no hi ha dents ni os suficient per a poder posar un implant dental o una pròtesi dental.

Quan es produeix la falta d’os?

La falta d’os en la mandíbula pot donar-se per causes com: una extracció dental complicada que ha requerit retirar part de l’os, l’edat (amb el pas dels anys es va perdent os de forma natural), algun traumatisme o altres circumstàncies.

En què consisteix la regeneració òssia?Regeneracio ossia guiada

El tractament de regeneració òssia consisteix en la col·locació de materials osteoconductors biocompatibles que afavoreixen la regeneració natural de les cèl·lules osteoprogenitores a la zona on falta os mitjançant cirurgia. D’aquesta manera, es pot recuperar l’os perdut generant-ne de nou de forma natural amb l’ajuda d’aquests materials biocompatibles.

Quins materials es posen?

Aquests materials que es col·loquen són substituts ossis i membranes d’aïllament.

Els substituts ossis poden ser:

  • Os procedent del propi pacient: se sol obtenir de la zona circumdant a la cirurgia.
  • Os sintètic: fabricat amb característiques i composició similars a l’os humà.
  • Os procedent de la nostra espècie animal.
  • Os procedent d’una altra espècie animal: els més utilitzats són els porcins i bovins.

Cada situació requereix un o un altre tipus d’empelt o fins i tot una mescla dels mateixos. Li informarem adequadament dels materials que utilitzem.

I les membranes d’aïllament: la seva funció es aïllar l’os del teixit connectiu i així aconseguir que l’os, que és un teixit de creixement lent, no sigui envaït pel teixit connectiu el qual, al créixer més ràpidament, envairia el teixit ossi no permetent el seu desenvolupament.

Les membranes poden ser Reabsorvibles, és a dir que per si soles en el transcurs del temps, s’integren al teixit, i No reabsorvibles, les quals al cap d’un temps caldrà retirar.

barrera oclusiva dental
Barrera Oclusiva 1 peça. ©Osteophoenix.

Dintre de les no reabsorvibles hi han les anomenades Barreres Oclusives. Aquestes són unes malles biomèdiques de titani sinteritzat dissenyat a mida pel pacient que permet la regeneració òssia, facilita el procés de cicatrització, protegeix el coàgul de sang i permet aïllar el defecte ossi del teixit connectiu circumdant. La barrera proporciona espai a l’os per a que pugui regenerar-se de forma natural i creixi fins a l’alçada que marca la barrera omplint tot l’espai necessari.

En el Centre Dental M. Castellsagué comptem amb materials d’última generació com les barreres oclusives Osteophoenix que faciliten la regeneració de l’os, milloren els resultats de l’injert i ajuden en el tractament d’implants fallits.

Aquestes membranes es dissenyen per a cada pacient a partir de la tomografia d’aquest aportant una major adaptació i evitant la filtració d’agents externs.

Disseny 3D i planificació digital:Com la regeneració òssia recupera l’os perdut de la boca 2

Tan per a la planificació de cirurgies d’implants com per a rehabilitacions amb regeneració òssia, en el Centre Dental M. Castellsaguè comptem amb el nou Software 3D de planificació digital coDiagnostiX.

Quant temps és necessari per a la regeneració?

La formació d’os madur i funcional requereix d’aproximadament uns sis mesos. En el cas que es col·loqui l’implant en el mateix acte quirúrgic no sol ser necessari esperar els sis mesos per a la realització de la pròtesi.

Cada cas és únic. El nostre equip li informarà adequadament del temps necessari per aconseguir una correcta regeneració.

Per a més informació: 93 870 98 06, info@centredentalcastellsague.cat, contactant de forma online aquí o a la pàgina sobre Regeneració òssia guiada.

Més: www.osteophoenix.com/para_odontologia#

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.