Com cuidar una corona dental o “funda”?

9 consells per allargar la vida d’una corona dental

Com cuidar una corona dental o “funda”? 0

La corona dental és una funda dental feta a mida que es col·loca sobre la part visible d’una dent que ha patit una fractura determinada o que ha quedat debilitada després d’una gran càries o infecció polparia i requereix una reconstrucció major que una obturació o una incrustació.

La corona permet recuperar la funcionalitat de la dent malmesa. A més, es dissenya i fabrica de forma personalitzada amb l’aparença d’una dent natural per tal que no es noti el canvi.

Els materials utilitzats són de primera qualitat, resistents i d’alta durabilitat, però això no vol dir que no s’hagi de cuidar. Una bona feina de la clínica dental i del laboratori protètic juntament amb un bon manteniment per part del pacient contribuirà a la major durabilitat de la corona.

Què pot fer un pacient que porta una Corona?

Reduir la pressió sobre la corona per evitar fractures i desgasts. Una sobrecàrrega constant sobre la funda pot desgastar-la i/o fracturar-la. Cal evitar situacions d’estrès i nervis, aliments massa durs o fer servir les dents d’eina.

 

Prevenir la càries dental, les infeccions polpars i les malalties periodontals. Una corona “per se” no pot patir càries, però la dent que la subjecta i les dents naturals dels costats sí. Pel que fa a la dent que sosté la corona, la càries es pot filtrar i atacar-la posant en risc l’estabilitat de la corona. La dent es debilita, pot arribar al nervi i generar-se una infecció al nervi i fins i tot es pot acabar fracturant. Les malalties que afecten les genives també poden posar en risc la corona. Una bona higiene bucodental a casa i assistint a les visites i higienes dentals periòdiques contribuirà a prevenir aquests problemes.

9 consells bàsics permetran gaudir d’aquestes pròtesis fixes durant més temps:

  1. No menjar aliments extremadament durs. O menjar-se’ls en bocins més petits.
  2. No mastegar gel.
  3. No mossegar-se les ungles.
  4. No obrir ampolles ni envasos amb les dents.
  5. Utilitzar fèrules de relaxació per ATM i bruxisme. Protegeixen les dents i corones del desgast produït pel bruxisme i ajuden a descarregar la tensió de l’ATM reduint la pressió exercida normalment per pacients amb bruxisme.
  6. Una altra manera de reduir la pressió per estrès és practicar activitats i hàbits de relaxació sobretot abans d’anar a dormir.
  7. Dur a terme una correcte higiene bucodental a casa (i fora de casa).
  8. Assistir a les revisions dentals periòdiques.
  9. Realitzar les higienes dentals professionals periòdiques.

 

Més info:

 https://www.centredentalcastellsague.cat/tractaments/protesis-dentals/protesi-dental-fixa/

Carrer Sant Jaume 43 Baixos, Granollers (08401). 93 870 98 06 info@centredentalcastellsague.cat

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.