carillas dentales granollers

Caretes compòsit: preguntes freqüents

Caretes compòsit: preguntes freqüents 0
Abans i després careta de compòsit

S’HAN DE REBAIXAR LES DENTS PER FER CARETES DE COMPÒSIT?

A diferència de les de ceràmica, les caretes de compòsit són mínimament invasives i totalment reversibles. Amb això volem dir que no hem de rebaixar la dent per poder posar la careta, simplement passem una fressa per donar-li una mica de rugositat i ja preparem la dent com si anéssim a fer una obturació: gravem, posem adhesiu i les capes de compòsit estètic. Finalment polim fins aconseguir donar-li la brillantor i la forma que volem.
Només en aquells casos que volem fer un “efecte ortodòncia” i hi ha alguna dent que està molt cap enfora, però sempre és mínim.

COM S’ESCULL EL COLOR?

El color l’escollim amb el pacient. Fem una prova primer (mock-up) i decideix ell el color final, sempre assessorat per nosaltres.

QUANT DUREN?

Podríem dir que la durabilitat aproximada sol ser d’uns 7 anys, però és diferent per a cada cas, ja que depèn de molts factors: higiene oral, bruxisme, forma de tancar, revisions, dieta. I això no vol dir que cap als 7 anys s’hagin de canviar totalment, sinó que es poden anar reparant directament sobre la careta en funció dels problemes que puguin anar sorgint: desgast, alguna taca, petites fractures, recessions (puja la geniva cap amunt), pèrdua de brillantor, etc., però tot això té fàcil solució i normalment en una visita es pot arreglar.
En les de ceràmica això no es pot fer, perquè per afegir ceràmica s’ha d’enviar al protèsic i això suposa repetir de nou tota la careta.

Caretes compòsit: preguntes freqüents 1
Abans i després careta de compòsit

QUINA CURA HEM DE TENIR?

  • HIGIENE: El més important és una bona higiene oral amb fil diari. Això farà que les caretes llueixin durant més temps. S’ha de fer com a mínim una higiene i revisió anual.
  • EVITAR ALIMENTS/OBJECTES MOLT DURS: Podem menjar de tot, però intentant evitar les forces de palanca, és a dir, evitar mossegar entrepans de crosta dura, pipes, bolígrafs, etc., per on hi ha les caretes, perquè podrien provocar que es fracturessin. Com més cura tinguem amb el menjar, menys risc de fractura. En cas que es trenqui algun trosset, es pot solucionar fàcilment, ja que podem afegir compòsit sense cap problema.
  • FÈRULA DE DESCÀRREGA: En pacients bruxistes/apretadors pot ser que desgastin o les trenquin més aviat, ja que si ha desgastat les seves dents, també desgastarà la careta. En aquests casos aconsellem fer una fèrula per dormir per poder allargar una mica més la durabilitat de les caretes.

ES TAQUEN LES CARETES?

Es poden tenyir amb taques externes: tabac, cafè…
En cas que apareguin taques, es poden treure fàcilment fent una higiene a la clínica i un bon polit.

TÉ GARANTIA?

Durant el primer any, si es trenquen o necessiten alguna reparació la fem sense càrrec. A partir de l’any ja es cobra la reparació, però normalment sol ser una reparació senzilla que no requereix canviar tota la careta.

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.