BRUXISME DOLOR MANDIBULA DENTISTA GRANOLLERS

Bruxisme? Com deixar d’apretar les dents i descansar

Sents dolor a la mandíbula o fas soroll amb les dents quan dorms? És possible que siguis bruxista

 

Apretar les dents o refregar-les pot ocasionar desgast dental, mal de cap i fatiga entre d’altres problemes de salut. Descobreix-ne les causes i solucions.

 

Apretar les dents és més comú del que ens pensem i pot provocar greus maldecaps a la nostra salut i benestar. Aquesta anomalia masticatòria s’anomena bruxisme i consisteix en apretar o fregar les dents de forma involuntària i pot esdevenir crònica. En el Centre Dental M. Castellsagué (Granollers) resolem els dubtes freqüents sobre el bruxisme.

Quines són les conseqüències d’apretar les dents?ATM i dolor orofacial articulació dentista granollers

Les conseqüències del bruxisme són diverses. Principalment, el bruxisme crònic afecta al funcionament de l’Articulació Temporomandibular (ATM) causant forts dolors cranioencefàlics i facials, mals de cap, fatiga i rigidesa muscular, alteració de la masticació, disfunció temporomandibular… Problemes que alteren la salut bucal i el benestar del pacient.

Al fregar la fricció erosiona les dents desprotegint-les davant possibles fractures, accions abrasives externes i augmentant el risc de càries profunda i incrementant de forma significativa la sensibilitat dental a la calor i al fred.

A més, el desgast de les dents i la retracció de les genives, té una clara conseqüència negativa sobre l’aparença estètica del somriure.

Com sé si sóc bruxista nocturn? ATM DOLOR DESENCAJAR MANDÍBULA DENTISTA GRANOLLERS

Els símptomes més freqüents de la patologia de l’ATM és el dolor localitzat a l’articulació i en els músculs masticatoris, dificultat i limitacions en l’obertura de la boca i en el moviment de mandíbula, maldecap, dolor a l’oïda, a les cervicals i a l’esquena, i sorolls a l’articulació. La mandíbula bloquejada, notar rigidesa i cansament en els maxil·lars, canvis en la mossegada i desgast i hipersensibilitat dental solen ser també signes d’aquesta patologia.

Per què apreto o refrego les dents quan dormo?

L’estrès, dormir poc i les alteracions en l’oclusió dental i també a nivell dels neurotransmisors del sistema nerviós central, poden ser els causants del bruxisme. Per això, procurar portar un estil de vida més relaxat, dur a terme tècniques de relaxació i procurar un descans de major qualitat, són un dels consells que el Dr. Miquel Castellsagué recomana als pacients.

Només existeix bruxisme nocturn?

No, a part del bruxisme nocturn (que també sol comportar apretament de les dents), també existeix el bruxisme diürn. 

Què puc fer per tractar el bruxisme?

Per tractar el bruxisme el millor és acudir al seu dentista de confiança per a fer un diagnòstic clar i aplicar el tractament adient. El tractament més indicat és l’ús de fèrules de descàrrega (fèrules mio-relaxants o protectors oclusals) que protegeixen les dents del desgast produït pel fregament i relaxen la musculatura facial evitant les conseqüències de l’apretament involuntari.

Si ets bruxista nocturn, el nostre Dr. Miquel Castellsagué recomana incorporar hàbits descans saludablesATM dolor orofacial articulació descans férula dentista granollers

 • fer una petita migdiada diària d’entre 15 i 20min (o, encara que no s’acabi conciliant el son, reposar)
 • dormir un mínim de 8 hores
 • procurar dormir en un ambient relaxat sense sorolls ni altres agents que puguin interferir en el descans
 • no fumar

Abans d’anar a dormir:

 • reduir la intensitat de l’activitat física i mental
 • evitar prendre alcohol, cafè i altres substàncies excitants

I, just abans de ficar-se al llit, també realitzar 10 min de tècniques de relaxació per conciliar millor el son com per exemple:

 • Fer estiraments de forma relaxada
 • Fer exercicis de respiració

Creus que pots estar patint bruxisme?

Si creus que pots patir bruxisme, no dubtis a demanar-nos consell. Demani’ns hora aquí i estudiarem el teu cas de forma individualitzada. Disposem d’un equip de professionals a la teva disposició per valorar el teu cas i resoldre els teus dubtes sobre la teva salut bucodental. Centre Dental M. Castellsagué, experts dentistes de Granollers amb 25 anys d’experiència. Més informació sobre bruxisme i ATM aquí.

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

Comentaris

 1. Hola,quisiera saber el precio de la férula para aliviar el dolor por disfunción ATM ( medidas,molde y ajustes pertinentes). Gracias

  1. Estimada Sandra,

   gracias por contactar con el Centre Dental M. Castellsagué. Para poder ofrecer un presupuesto 100% personalizado recomendamos hacer una visita con nuestros doctores. Ellos verán su caso con detenimiento, determinarán cuál es la mejor opción de tratamiento ATM y le presentarán presupuesto sin compromiso.

   Para ofrecerle una mejor atención y continuar con la consulta, contactaremos con usted vía email.

   Seguimos a su disposición y le agradecemos su confianza,

   Centre Dental M. Castellsagué

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.