9 consells per a protegir la salut bucodental dels infants a l’estiu

Les vacances d’estiu són una època de canvis de rutina que poden provocar problemes de salut dental

Els canvis d’hàbits alimentaris i d’higiene poden fomentar l’aparició de càries en infants, és per això que el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de València (ICOEV) proporciona els següents consells bàsics per evitar la càries infantil durant les vacances:

  1. Seguir una bona higiene bucodental diària https://www.centredentalcastellsague.cat/salut-dental-i-noticies/com-netejar-les-dents-del-meu-nado/
  2. Raspallar-se les dents després de cada àpat.
  3. Comptar amb l’ajuda d’un adult.
  4. Seguir les dosis recomanades de pasta dentífrica amb fluor i evitar que se l’empassin.
  5. Seguir una dieta equilibrada.
  6. Evitar el consum excessiu d’aliments rics en sucre, àcids o enganxosos i limitant el consum de refrescs, llaminadures, batuts, sucs, gelats, etc.
  7. En el cas dels nadons, s’aconsella no portar-los a dormir amb el biberó. Especialment si conté llet, suc o qualsevol altre tipus de líquid ensucrat o àcid, ja que augmenta el risc de formació de càries.
  8. La primera visita a l’odontopediatre s’hauria de realitzar com a molt tard un cop completi la dentició de llet per així poder detectar i prevenir futurs problemes (càries, maloclusions, defectes d’esmalt, hàbits perjudicials, etc). És recomanable realitzar com a mínim una revisió odontològica anual. Aquestes primeres visites també ajudaran a normalitzar la visita al dentista, evitant possibles futures pors.
  9. Mantenir una constant hidratació amb aigua.

Més informació:

Trucant al 93 870 98 06, a la nostra clínica dental del carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers, a info@centredentalcastellsague.cat o a través del formulari online.

FONT:

ICOEV. Siete consejos para salvaguardar la salud bucal de los niños en vacaciones”

http://www.icoev.es/blogicoev/siete-consejos-para-salvaguardar-la-salud-bucal-de-los-ninos-en-vacaciones/

MÉS INFORMACIÓ:

Xumar-se el dit té majors conseqüències en la salut bucal que el xumet?

Odontopediatra: quin tipus de dentista és? Respon la Dra. Requena

Com netejar les dents del meu nadó?

“Torna a l’escola” amb bona salut bucodental

Odontopediatria

Cristina Requena Martínez Odontopediatra

Etiquetes: , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.