aliments primavera bons salut dental

5 aliments de primavera per una bona salut dental

Del 25 al 28 d’abril de 2016 es celebra la Fira Alimentaria 2016 a Barcelona. En motiu d’aquest esdeveniment, en el Centre Dental M. Castellsagué recordem la multitud de beneficis que aporten a la salut bucodental els aliments de temporada (en aquest cas, naturals de la primavera). Aquí us presentem 5 aliments de primavera que ajudaran a que gaudeixis d’una millor salut dental.

carn de xai salut dental

Peix:

Seitons (boquerons): els seitons són de la categoria del peix blau. És propi de la primavera i és ric en àcids grassos Omega-3, vitamines del grup B i Vitamina D (essencial per a l’absorció del calci que protegeix l’esmalt). Les vitamines del grup B són fonamentals per a la salut de la zona bucal: la Vitamina B2 protegeix d’inflamacions linguals (com la Vitamina B12), d’esquerdes a la cavitat bucal i de fissures als llavis i la Vitamina B3 protegeix de malalties periodontals.

Carn:

Carn de xai: és fàcil trobar carn de xai tot l’any, però és a la primavera quan es cria de forma tradicional. La carn de xai conté proteïnes d’alt valor biològic, vitamines del grup B i minerals (fòsfor, zinc i ferro) ideals per a la geniva. El fòsfor, per exemple, és fonamental per a l’estructura dels ossos i de les dents.

Verdures i hortalisses:

pastanaga salut dentalPastanagues: ajuden a netejar les dents. Tenen grans quantitats d’aigua i permeten diluir els efectes dels sucres que contenen. Les fruites i verdures riques en fibra com les pastanagues augmenten el flux de saliva, la qual ajuda a neutralitzar els àcids que provoquen càries i elimina partícules d’aliments que hagin pogut quedar a la boca.

Pèsols: els pèsols són altament rics en vitamines del grup B i minerals com el ferro, el zinc, el magnesi i el calci. El calci és imprescindible per a la formació d’ossos i dents. En casos amb malalties periodontals cal incrementar la ingesta de calci, ja que ajuda en els processos inflamatoris de la geniva i a la reducció de la mobilitat dental. És important tenir calci suficient perquè, si l’organisme no en té prou, l’extreu dels ossos (començant pels de la mandíbula i, en especial, a l’os alveolar que aguanta les dents).

Fruita:Odontología consevadora

Maduixes: les maduixes, a més de contenir vitamines que protegeixen les genives, conté Xylitol, una substància que ajuda a combatre els bacteris de la placa dental. Les maduixes enforteixen l’esmalt dental contrarestant la desmineralització per baixada del pH de la boca que desgasta l’esmalt. El Xylitol estimula la circulació sanguínia en les genives.

Els nostres doctors i higienistes recomanen introduir aliments de temporada com aquests a la dieta diària. Així contribuirem a una millor salut bucodental aprofitant tots els beneficis que ens aporta la natura.

Per a més informació sobre prevenció en salut dental la trobareu aquí, al carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers, al 93 870 98 06 o a info@centredentalcastellsague.cat

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.