síndria somriure salut dental dentista granollers

10 aliments d’estiu a incorporar ara a la dieta mediterrània

Dieta d’estiu ideal per a una bona salut dental

10 aliments de temporada que protegiran el teu somriure durant l’estiu

L’estiu ja ha arribat i és moment d’aprofitar al màxim el que la natura ens proporciona per enriquir la nostra dieta. Ara tot l’any es poden trobar aliments que abans només es podien comprar quan n’era temporada, però igualment recomanem sempre mantenir dietes de temporada ja que és quan aquests aliments estan en la seva màxima esplendor. També recomanem que siguin el més naturals i orgànics possible. Aquí presentem la nostra selecció d’estiu per a que puguis incloure a la teva dieta mediterrània estival:

Fruita 

síndria meló salut dental clínica dental granollers1. Síndria

La síndria és ideal per a l’estiu ja que té un 80% d’aigua, fonamental per mantenir els nivells adequats de saliva (protecció contra la càries).

2. Meló

El meló, a part del seu alt contingut en aigua com la síndria, conté Vitamina A, B i C. En destaquem l’àcid fòlic ja que protegeix d’úlceres i llagues.

Hortalisses

3. Tomàquettomàquet salut dental clínica dental granollers

El tomàquet és ric en Vitamina A i C beneficiós per a la salut de les genives, en antioxidants i en licopè que protegeix del càncer bucal.

Peix i marisc

4. Musclosmusclos salut dental clínica dental granollers 

Els musclos a part de deliciosos són molt saludables ja que tenen proteïnes i minerals com el calci (que reforça els ossos i contribueix en la contracció i relaxació muscular), el magnesi (que ajuda a l’absorció del calci) i el potassi (que regula el nivell d’aigua en l’organisme, important per a la saliva).


5. Sardinessardina salut dental clínica dental granollers

La sardina és peix blau ric en àcids grassos Omega3, Vitamina D (que contribueix a fixar el calci a les dents) i fluor (enforteix l’esmalt, afavoreix la re-mineralització i protegeix contra bacteris que produeixen càries).

Làctics


formatge fresc salut dental clínica dental granollers6. Formatge fresc

El formatge fresc també és molt recomanable pels seus nivells alts de calci i proteïnes.

iogurt salut dental clínica dental granollers7. Iogurt

El iogurt, a part del calci, conté Vitamina A i B i minerals beneficiosos per a la salut bucodental.

Espècies

8. Canyella canyella salut dental clínica dental granollers

La canyella és molt bona i es fa servir com a antiinflamatori, antibacterià, antiespasmòdic, analgèsic, etc., des de temps immemorials.

9. Coriandre coriandre salut dental clínica dental granollers

El coriandre és una bona solució contra el mal alè mastegant les seves llavors una bona estona. A més, té àcids com el linoleic i oleic anticancerós i ascòrbic antibacterià i antiulcerós, entre d’altres.

Aigua

aigua salut dental clínica dental granollers10. Aigua

És important prendre aigua tot l’any però posem especial atenció a l’estiu per l’evident risc de deshidratació que poden produir les altes temperatures. Per garantir una bona salut cal beure uns 2l d’aigua al dia o complementar-ho amb aliments rics en aigua. L’aigua ens garantirà una saliva, unes genives i unes mucoses saludables.

Recordem la importància de completar la dieta amb una bona higiene dental i fer una revisió abans de marxar de vacances. Aquí trobareu l’article “10 consells per a gaudir de les vacances amb un somriure saludable” amb uns senzills consells a seguir durant les vacances.

I si durant les vacances calgués, el Centre Dental M. Castellsagué romandrà obert durant tot l’agost.

Per qualsevol dubte: 93 870 98 06, info@centredentalcastellsague.cataquí a la nostra clínica dental del carrer Sant Jaume 43 Baixos de Granollers (08401).

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.