10 aliments de tardor per a la salut dental

Aquesta tardor, incorpora 10 aliments de temporada a la teva dieta per gaudir d’una millor salut bucodental

Amb l’arribada de la tardor, les defenses baixen i la salut bucodental se’n pot ressentir. Però la natura és sàvia i per això comptem amb aliments de temporada que ajuden a reforçar la nostra salut bucal.

Des del Centre Dental M. Castellsagué (25 anys sent dentistes de Granollers), resumim 10 aliments de tardor que contribueixen a una millor salut de les nostres dents, genives, etc. Ja sigui tardor, estiu, primavera o hivern, és important evitar els aliments amb excés de sucres i a la tardor tenim alternatives molt saludables. Els nostres dentistes recomanen:castanyes castañas salut dental tardor otoño dentista

  1. FRUITS SECS

Fruits secs com nous, avellanes o castanyes són rics en fibra, vitamina E… Per exemple, la castanya conté fòsfor, molt beneficiós per enfortir les dents i els ossos.

  1. MAGRANA

Els fruits vermells del bosc com la magrana són excel·lents antioxidants que ajuden a combatre la placa bacteriana dental.magrana raïm salut dental tardor granadas uvas salud dental otoño dentista

  1. RAÏM

Sorprèn però, tot i contenir sucre, el raïm és capaç de reduir el risc de càries. També contribueix a reforçar el sistema immunològic, prevenir malalties de les genives (periodontals) i reduir el sagnat gingival.

  1. CODONY

El codony és ric en potassi i fibra. La seva Vitamina C és ideal per a protegir les genives i altres teixits de la boca contra infeccions i malalties de les genives (periodontals).

  1. POMApoma manzana salut dental salud dental tardor otoño dentista

Menjar una poma al dia té molts beneficis. Principalment és bona per a netejar i polir les dents i genives. A més, augmenta la producció de saliva, protector natural de les dents.

  1. MONIATO

El moniato és un aliment ric en antioxidants (betacarotens i Vitamina C), magnesi, fòsfor, calci i ferro. La Vitamina C ajuda a la formació, al creixement i enfortiment dels ossos i les dents. Accelera la cicatrització de ferides i la formació de cèl·lules sangínies. Produeix col·lagen i proporciona elasticitat a la pell.

  1. CARABASSA carabassa calabaza salut dental salud dental tardor otoño dentista

La carabassa és un aliment que conté Vitamina C que contribueix a la cicatrització i a la protecció de les genives.

  1. BRÒQUIL

Les verdures de temporada com el bròquil són riques en fibra facilitant la masticació i la fabricació de saliva. Conté magnesi que, juntament amb el calci, contribueix a la formació d’ossos i dents, i forma una pel·lícula protectora a les dents.

  1. BOLETS bolets seps setas salut dental salud dental tardor otoño dentista

La tardor ens regala aliments tan saludables com els bolets: fibra, antioxidants, àcid fòlic, potassi, ferro, fòsfor i Vitamines del Grup B són alguns dels nutrients que aporten al nostre organisme. Els antioxidants i l’àcid fòlic contribueixen al creixement cel·lular, el ferro, zinc, calci, magnesi i potassi, regulen el metabolisme, l’equilibri cel·lular i la formació d’ossos i dents.

  1. INFUSIONS DE TE VERDtassa te verd noia somrient tardor salut dental chica sonriendo te verde otoño salud dental

Les infusions com el te verd redueixen la formació de placa dental i càries gràcies a les seves propietats antioxidants.

Amb aquests 10 aliments de tardor per a la salut dental, podràs gaudir de la tardor.

Coneix més consells, informació sobre salut bucodental, etc., en el nostre blog, rebent la nostra newsletter (subscriu-te aquí) o seguint-nos a les xarxes socials (FACEBOOK, TWITTER i GOOGLE+).

Més informació al carrer Sant Jaume, 43 baixos 08401 (Granollers), trucant al 93 870 98 06 o contactant-nos de forma online aquí.

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Ortodoncia Gracia Adrados SLP tractarà les seves dades personals amb la finalitat de gestionar les comunicacions d'aquest blog i donar resposta a les consultes plantejades pels usuaris. La base legal pel tractament de les seves dades és el consentiment de l'interessat. No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. L'usuari té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en l' Avís Legal i Política de Privacitat.